No 5. līdz 10. augustam Ventspilī jau otro reizi norisināsies organizācijas Junior Achievement Latvia praktiskās uzņēmējdarbības un līderības nometne Junior Achievement Unlocked, pulcējot 31 vidusskolēnu no visas Latvijas, tajā skaitā sešus ventspilniekus.

Nometne notiks Ventspils Augstskolā un tās laikā izaugsmes treniņos un praktiskās biznesa darbnīcās jaunieši uzlabos savas uzņēmējdarbības spējas un attīstīs biznesa idejas, kuras noslēgumā prezentēs un aizstāvēs žūrijas priekšā. Kopā ar dalībniekiem kā skolotāji strādās Latvijā pazīstami uzņēmēji un uzņēmumu vadītāji.

Programmā paredzētas dažādas tematiskas nodarbības, apgūstot biznesa ideju ģenerēšanu, biznesa modelēšanu, produktu prototipēšanu, prezentācijas prasmes un citas būtiskas un uzņēmējdarbībā noderīgas prasmes. Tāpat katras dienas noslēgumā paredzētas tikšanās un diskusijas ar sabiedrībā zināmām personībām.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Katja 31.07.2019, 11:24:41

    Varbūt Izglītības pārvalde zina pateikt - vai kāds no skolēni, kas šobrīd darbojas projekta ietvaros (arī tirdziņos, kas parasti notiek Tobago) - reāli savu uzņēmējdarbību turpina arī pēc skolas? Vai šis projekts ir domāts vairāk teorētisku iemaņu uzlabošanai? Būtu interesanti noskaidrot vai pēc šī projekta mūsu uzņēmēju pulkam reāli arī pievienojas jauni.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 31.07.2019, 14:54:39

    Labdien!
    Paldies par izrādīto interesi. Ventspils skolēni "Junior Achievement Latvia" skolēnu mācību uzņēmumu programmā apgūst tieši praktisko uzņēmējdarbības pusi – mācoties un darot paralēli. Skolēnu mācību uzņēmumi darbības laikā iziet cauri visiem uzņēmējdarbības posmiem.
    Vēl pāragri runāt par reāliem uzņēmumiem, kurus veidojoši skolēnu mācību uzņēmumu programmas absolventi, jo Ventspils skolas programmā aktīvi iesaistās vien 4 gadus un liela daļa dalībnieku vēl nav absolvējuši skolu. Kā atzīst skolotāji, mācību uzņēmumu dalībnieki daudz apzinīgāk un mērķtiecīgāk izvēlas augstākās izglītības studijas biznesa vadības jomā un pēc studijām vai studiju laikā jauniešiem ir daudz lielāka iespēja veidot savus uzņēmumus vai līdzdarboties citu uzņēmumu veidošanā.
    No "Junior Achievement Latvia" apkopotās statistikas par programmas darbību Latvijā secināms, ka vidēji 22% programmas absolventu ir iesaistījušies uzņēmējdarbībā.

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 31.07.2019, 14:55:14

    Šī gada skolēnu mācību uzņēmumu programmas finālistiem SMU “Rozītes” (ražo karameles, Ventspils Valsts 1. ģimnāzija), SMU “Kamo-mille” (ražo veselīgus enerģijas batoniņus, Ventspils Valsts 1. ģimnāzija) un SMU “GUIDER” (izstrādā tūrisma nozares lietotni viedtālruņiem, Ventspils 2. vidusskola) izveidoti profili vietnē Facebook, kur iespējams uzzināt jaunumus par SMU gaitām vai pat pasūtīt produktus. Tāpat, piemēram, SMU “GUIDER” lietotne no 4. jūlija pieejama "Google Play" platformā, kur to iespējams lejupielādēt ikvienam.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: