Futbola klubs Ventspils pēc kārtējās Virslīgas spēles, kurā komanda cīnījās 1:1 ar FK Jelgava, turklāt maču noslēdza mazākumā, izveidojis video ar, pēc kluba domām, strīdīgiem tiesnešu lēmumiem. Turklāt klubs arī gatavo protesta vēstuli.

Kluba mājas lapā video komentēts ar šādu tekstu: «FKV – klubs, kurš ciena sevi. Tādēļ mēs nevaram dotajā situācijā vienkārši noklusēt un demonstrēt, ka nekas neparasts nav noticis. Mēs vienmēr cīnāmies līdz galam pret jebkuru pretinieku. Cīnījāmies arī tagad (pat mazākumā), pie tam, ne pret 11, bet pret 12, 13, 14, 15 pretiniekiem… Mēs piedāvājam jums, godājamie līdzjutēji, pašiem izskatītmača ”Ventspils” – ”Jelgava” tiesnešu brigādes, maigi runājot, strīdīgos lēmumus. Bez uzmanības mēs šo visatļautību noteikti neatstāsim.»

Tiesnešu darbu šajā spēlē un sezonā kopumā pēc mača ar jelgavniekiem komentēja arī Ventspils galvenā trenera pienākumu izpildītājs Igors Kļosovs: «Negribu komentēt ļoti sīki, jo būs oficiāla kluba vēstule, kurā viss tiks aprakstīts, taču, domāju, jautājumu ir daudz. Ielaistie vārti ceturtajā kompensācijas minūtē, lai gan pieliktas tika divas, divi noraidījumi, neiedotais 11 m soda sitiens... Tiesneši ir sajutušies kā Cēzara sievas, kuras bija augstāk par visiem citiem. Tikai viņi ir svarīgi, bet tas, ko saka, piemēram, treneris, nav nekas. Viņi nedzird to, ko viņiem saka, un neredz to, kas notiek laukumā. Taču runa nav tikai par konkrētiem tiesnešiem, jo viņi visi ir tikai cilvēki, bet gan par sistēmu kopumā. Jau ir apnicis uz to visu norādīt, bet atbildes nav nekādas, pat tad, kad sūdzība iesniegta oficiāli.»

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • -2
    keda 10.05.2019, 10:05:49

    NJa, visai traki... 11m tāds uz robežas, bet dot varēja - paņēma uz pauzes un dabūja mugurā grūdienu. Vissmieklīgākā bija tā roka, ko karoga vicinātājs pamanīja tikai pēc tam, kad viņam pateica priekšā jelgavnieks :D

  • -1
    Guntars Shenfelds 10.05.2019, 10:52:24

    Stiprie nesūdzās,viņi pierāda savu spēku laukumā un nekādi tiesneši tam nevar traucēt.Sūdzās parasti vājie.Šobrīd paskatoties turnīra tabulā ,redzam cik esam "stipri".Diemžēl tik vāja un nevadāma komanda nav bijusi nekad savā pastāvēšanas laikā.Un es neesmu vienīgais ,kurš tā domā.Atliek tikai cerēt uz to labāko.Dzīvē un sportā mēdz būt gan tumšie ,gan gaišie brīži.

  • -2
    keda 10.05.2019, 12:23:31

    Jā, spēles nav... Ap Amansio visu taisīja, tas pazuda, bet, kad sāka iespēlēties citādāk, sākās citas problēmas. Mordatenko trauma, tagad Alfam diskvalifikācija, Stuglim tas pats. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, ar rezervēm švaki un tieši ar vietējiem.

  • 0
    еs 10.05.2019, 18:17:12

    Sūdzējās visos laikos: Kopča pret Lajuku (pasen), Grigorčuks pret Lajuku (šķiet, 2006.gadā), Podpalijs pret Sipailo (2011.).

  • -5
    Latvija pāri visām! 10.05.2019, 11:20:06

    Ja tiesneši apzināti piespēlē vienai komandai vai pavirši tiesā, sūdzas visi.
    Cik pagājušajā sezonā nesūdzējās RFS un citi?
    Slikti tiesneši jāliek pie vietas.
    Atradusies neaizskaramo kasta.
    Galu galā smuku naudu saņem par tiesāšanu lai varētu koncentrēties uz saviem retajiem darba pienākumiem - spēlēm.

  • -4
    Latvija pāri visām! 10.05.2019, 11:25:17

    Un, acīmredzot, vajag striktākus noteikumus tiesnesim.
    Piem. beidzas klāt pieliktais laiks - jāsvilpj,
    nevis pašam jāpieliek klāt vēl tik cik vien ienāk prātā.

  • -4
    Latvija pāri visām! 10.05.2019, 11:30:18

    Un, iespējams, vajag kādu sabiedrisko komisiju, kas izskata sūdzības pret tiesnešiem.
    Teiksim, katrs klubs varētu izvēlēties pa pāris līdzjutējiem)

  • -1
    Guntars Shenfelds 12.05.2019, 18:36:52

    Kurzemniek,viena lieta,troļļot šeit ,kur tu esi čempions,cita lieta futbols.Nebāz lūdzu savu degunu tur,kur tu ne velna nejēdzi.

  • -1
    Guntars Shenfelds 12.05.2019, 21:12:25

    Nu lūk gudrinieki,papļūtījam arī Mettai,pusprofesionālai komandai.FK Ventspils pirms sezonas pavadīja sagatavošanās nometnē Spānijā.Tikko piezemējās ar lidmašīnu ,tūdaļ aizvadīja treniņspēli ar CSKA.,pēc tam vēl entās spēles.Kāpēc? Atliek minēt.Ir toto,ar ko pelnīt naudiņu.Ne par velti,norvēģi uztaisīja trobeli.Šeit mēs tagad redzam augļus šai sagatavošanās metodei.

  • -2
    Latvija pāri visām! 13.05.2019, 12:06:13

    Guntars Shenfelds,
    kaut kā neesmu manījis,
    ka tu, klaviatūras klabinātāj, sajēgtu no futbola vairāk par mani.
    Nesaproti futbola ābeces patiesību - vieni uzvar un citi zaudē. Un zaudē vājākie.
    Nav jau pierasts, ka tajos var gadīties arī FKV.
    Par toto muld, kad nevar pieņemt šo elementāro faktu, aizmirstot, ka par sarunātu spēli ir kriminālatbildība.
    Un ar ko aizbildināties tiem, kam komandas pa lejasgalu vien dzīvojas?
    Viens vienīgs toto?

  • -3
    keda 14.05.2019, 15:46:09

    Toto jau jēga ir tad, kad tu varu ietekmēt lielas likmes. Tam, ka, piemēram, fkv var iesist mača beigās kompensācijas laikā, ticība ir visai liela un likme mazāka, bet mettas gols beigās gan jau bjia ar lielāku koeficientu un noplenit par to var vairāk.

  • 0
    еs 15.05.2019, 11:38:03

    ''Ne par velti,norvēģi uztaisīja trobeli.''

    Nu un? Vai tad UEFA piešķirtu licenci klubam, ja pastāvētu pamatotas aizdomas?
    https://lff.lv/zinas/11808/visi-pretendenti-sanem-licences-dalibai-uefa-sacensibas/

  • -1
    Latvija pāri visām! 15.05.2019, 18:51:51

    Drīzāk jau problēmas ir dēļ iespējamām aplokšņu algām vietējiem futbolistiem (neticu, ka leģionāri uz to parakstītos).
    Nu negrib kārtīgs vecis būt atkarīgs no bosa kaprīzēm! Tāpēc vecie notina makšķeres, bet ar pietiekami stipra jaunā sastāva sapulcināšanu vairs tā nepaveicās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: