Jau vienpadsmito reizi tiks svinēti Pārventas svētki. Sākot no 13. maija, Pārventas bibliotēkā, 3. vidusskolā un Pārventas pamatskolā ir plānoti dažādi pasākumi un aktivitātes visas nedēļas garumā – koncerti, fotoizstāde “Industriālā Pārventa”, skolu audzēkņu radošas aktivitātes.

Galvenajā pasākuma dienā, sestdien, 18. maijā, svētki tiks atklāti ar gājienu, kurā piedalīsies Ventspils 3. vidusskolas un Pārventas pamatskolas audzēkņi un pedagogi, Ventspils pirmsskolas mācību iestāžu audzēkņi un viņu vecāki, kā arī pašvaldības iestādes un uzņēmumi ar darbinieku un tehnikas prezentācijām. Svētku gājienu kuplinās pūtēju orķestris “Ventspils” un Ventspils bungu grupa. Stāšanās gājienam notiks Pārventas pamatskolas pagalmā. Gājiena maršruts: Pārventas pamatskola – Tārgales iela – laukums pie sporta halles “Pārventa”.

Šajā dienā centrālā svētku norises vieta būs laukumā pie sporta halles “Pārventa”, kur notiks svētku koncerts. Tajā uz lielās skatuves izskanēs Pārventas pirmsskolu izglītības iestāžu mazo audzēkņu gatavotie priekšnesumi, skolu audzēkņu muzikālās programmas un popgrupas “C-Stones” muzikāls sveiciens svētkos. Koncerta īpašie viesi būs populārais mūziķis Sergejs Bobunecs (grupa "Смысловые Галлюцинации") no Jekaterinburgas (Krievija) ar saviem populārākajiem hītiem.

Pasākuma laikā darbosies kafejnīcas, bērniem būs iespēja savus talantus atklāt dažādās aktivitātēs un radošajās darbnīcās. Pārventas bibliotēka svētku apmeklētājus aicina savā radošajā darbnīcā kopā ar mākslinieci Viviannu Mariju Staņislavsku. Sporta hallē “Pārventa” un futbola laukumā, ģimenes un sporta draugus gaidīs jautras un azartiskas stafetes. Svētkus noslēgs Maskavas kora “Родник” koncerts Pārventas bibliotēkā.

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -2
    Margrieta123 09.05.2019, 05:05:16

    Koncerta īpašais viesis gan vairāk priekš sveštautiešiem...
    Skumji,ka Pārventā viņu nospiedošs vairākums.

  • -1
    Mortīcija 09.05.2019, 06:25:32

    Bet vēlēšanās viņi visi kā viens balso par Lembergu un viņa līdzdalībniekiem...

  • -10
    arcus 09.05.2019, 09:28:30

    Vai mūzikai ir tautība? Paskaidro, kam domāti koncerti ar angļu valodā izpildītām dziesmām????

  • -11
    Ventspils Kultūras centrs 09.05.2019, 10:25:38

    Veidojot kultūras un izklaides programmu pilsētas notikumiem, cenšamies, lai tie būtu daudzveidīgi, iekļaujot dažādu žanru mākslinieciskās programmas ne tikai no vietējiem mūziķiem. Piemēram, Jūras svētkos esam ieplānojuši viesmūziķus no Vācijas, savukārt, Pilsētas svētkos- Lietuvas māksliniekus.

  • 0
    Prof.Preobraženskis F. 09.05.2019, 11:47:39

    Var jau spriest dažādi,bet,grozies,kā gribi-krievu valoda vienmēr asociēsies ar okupantu pēcteču,mums svešas tautas,aktivitātēm.
    Protams,arī angļu valodu nevajadzētu celt pārliekā godā.

  • -11
    Latvija pāri visām! 09.05.2019, 12:19:19

    Kas nu kuram asociējas.)
    Politiski mūžam norūpējušam nacikam vienmēr asociējas tā,
    bet citiem tā neasiocējas.
    Krievu valoda ir kā vēl viens logs uz pasauli, kas bagātina cilvēku, kas to pārzina.
    Un krievu cilvēki kā kaimiņi, kas nav ne sliktāki nedz labāki par mums.
    Jo, ne jau visiem vienīgo rievu smadzenēs aizņēmusi okupācija.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: