Sporta centrā “Kleisti” notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā, atklājot āra laukumu sezonu.

Divas uzvaras JSK Demora jātniecei Alisei Lūsei ar Džoanu ātruma maršrutā ar 70 cm augstiem šķēršļiem un maršrutā, divās fāzēs ar 85 cm augstiem šķēršļiem. Šajā posmā Demoriešiem divas otrās vietas – Annai Čakstiņai ar Veto 70 cm maršrutā un Undai Egendorfai ar Lēdiju amatieru maršrutā uz atzīmi, saņemot vērtējumu 7,43.

Anna Čakstiņa ar Veto ceturtā poniju maršrutā divās fāzēs līdz 85 cm un ar zirgu Chikita septītā atvērtajā ātruma maršrutā ar 105 cm augstiem šķēršļiem. Lielisks starts padevās arī Zojai Krisko ar Dūju, diemžēl viens gāzts šķērslis maršrutā.

Tik gludi viss nepadevās trīs Demoras jaunajām jātniecēm, kuras startēja ar Feju pie I grupas ponijiem, trīs kritieni un nepabeigti maršruti.

Sacensību galvenā tiesnese Inga Miķelsone: “Varbūt jātniekiem kādu brīdi traucēja aukstums un lietus, taču līderi pierādīja, ka tas nav šķērslis labam sniegumam. Patīkami, ka joprojām ir tendence pieaugt poniju jātnieku skaitam, kas liecina, ka bērniem ir vēlme nodarboties, un viņi rāda atzīstamu cīņassparu, varam redzēt, ka te aug īsti čempioni. Papildinās arī sešpadsmitgadnieku starta saraksts – bērni cīnās, lai gan apziņa, ka jāstartē uz atzīmēm, dažam radīja papildu uztraukumu un neļāva sasniegt labāko rezultātu, bet ir labi, ka bērni tā mācās. Patika vērot amatieru startus – viņi labi apguvuši jāšanas prasmi, var redzēt, ka gatavojušies sacensībām, un var teikt, ka tie vairs nav “hobija jātnieki”, bet sportisti ar labu sapratni par jāšanu.”

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: