Ventspils Piedzīvojumu parkā un pa pilsētas ielām ar krāšņu velobraucienu tika atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona, kuras devīze šogad bija “Taureņu veloorķestris”. Sacensības notika divās trasēs 2,1 km bērnu trasē un 8,6 km garajā trasē.

Pasākumā piedalījās ap 3000 dalībniekiem.. Lielajā distancē ventspilnieki bija izvēlējušies interesantu, piesaistošu apģērbu, lai velobrauciens būtu iespējami krāšņāks, kā īsts taureņu salidojums.  Pēc finiša katrs velosipēdists saņēma īpašo sertifikātu un uzlīmi, kā arī tika cienāti ar sportisku cienastu.

Piedzīvojumu parkā lielus un mazus velo braucējus sagaidīja pasaku tēli – Bitīte un Mārīte, kā arī  bērni varēja apmeklēt radošās darbnīcas. Uz skatuves uzstājās dziedošie “Jūras akmentiņi” un mūziķis Atis Ieviņš ar grupu. Par jautru noskaņojumu velo brauciena galvgalī gādāja pilsētas tūrisma vilcieniņš un metālpūšamo instrumentu ansamblis „Ventspils Brass”.

Pasākuma laikā Piedzīvojuma parkā darbojās telts, kurā varēja saņemt informāciju par sirds un asinsvadu saslimšanu profilaksi, ar eksprestestu palīdzību noteikt glikozes un holesterīna līmeni asinīs, kā arī noteikt savu ķermeņa masas indeksu un veikt asinsspiediena mērījumus.

Pēc velobrauciena Piedzīvojumu parkā uz skatuves Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs apsveica velobrauciena nomināciju uzvarētājus.

Apbalvoti tika sekojošu nomināciju uzvarētāji:

  • Atraktīvākais velobraucējs – Viesturs Grosbārdis;
  • Krāšņākās velobraucējas – Linda + Maruta;
  • Neparastākais velosipēds – Mārtiņš Upmalis;
  • Atraktīvākā komanda – Ventspils pilsētas domes Attīstības pārvaldes dāmas
  • Skaļākā velobraucēja – Sandra Gūtmane;
  • Saliedētākā ģimene – Aleksējevu ģimene.

Īpaši sertifikāti tika pasniegti arī vairāku Ventspils uzņēmumu kolektīviem un komandām, bet viena laimīgā apmeklētāja mājās devās ar jaunu velosipēdu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    Opaps 12.05.2019, 22:52:28

    Pats piedalījos, jau 5. reizi, bet šogad dalībnieku skaits bija mazāks , nekā iepriekšēja gadā. Kaut gan rakstīja , ka gandriz 3000. Kaut kā negribās piekrist. Ja būtu 2000 ,tad piekristu. Svētkus izjauca laika apstākļi, Pie mums tas ir norma. No rīta silts , bet pēc 2-3 stundām vējš iegriežas no jūras un vis labais beidzās. Tāda ir piejūras klimats.

  • -3
    keda 13.05.2019, 00:09:47

    'Pašam tik liels numurs nebija, bet redzēju vienam 2790. Tā kā ap 3000 tomēr bija.

  • 0
    gg65 13.05.2019, 10:36:07

    Tiem numuriem nav nekāda sakara ar dalībnieku skaitu. Ja numurus dotu pie viena galdiņa, tad jā - var ticēt. Bet numurus deva tak pie katra galdiņa!
    Katram galdiņam iedeva čupu numurus - viens galdiņš deva no 1- 100. Otrs no 101-200 un t.t. Nekur nav teikts, ka pie pirmā galdiņa izņēma visus 100 numurus. Tāpat nekur nav teikts, ka pie devītā un desmitā galdiņa izņēma visus numurus.

  • -2
    keda 13.05.2019, 13:27:28

    Lapin, jā tas gan varētu būt tiesa :) Bet vientulīgi nebija braucienā, kaut kāda tauta bija :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: