BK Ventspils basketbolisti Latvijas čempionāta finālsērijas pirmajā mačā neveiksmīgi aizvadīja otro puslaiku, ļaujot VEF atspēlēt 12 punktu deficītu un galu galā piedzīvojot zaudējumu 75:81. Otrā spēle sērijā, kas risināsies līdz vienas komandas četrām uzvarām, 8. maijā tiks izspēlēta Rīgā. 

Pirms spēles svinīgā ceremonijā pie Olimpiskā centra “Ventspils” griestiem tika pacelts Olybet Latvijas Igaunijas līgas čempionu karogs, kas ir vēl viena trofeja BK “Ventspils” vēstures ierakstā.

1.ceturtdaļa. Spēles rezultātu atklāj Ventspils, kad zem groza Zeku apspēlē Ronalds Zaķis. Pēc tam tālmetienu pievieno Gulbis un tālu pustālo metienu Arledžs. VEF atbild ar Ausēja 2 punktiem (7:2). Gulbis turpina lieliski. Šoreiz pacīnās par atlēkušo bumbu un ir precīzs no groza apakšas, pievienojot vēl arī soda metienu. Lielisks komandas darbs aizsardzībā, ātrā pārejā Jakovičam un Lomažam saspēlējoties, pēdējam 2 precīzi punkti (12:2). Ventspilnieku uzbrukums uz brīdi ir iestrēdzis, rīdziniekiem atspēlējot ātrus 4 punktus, tomēr Gulbis izjauc vēl vienu precīzu metienu, bloķējot pretiniekus. Laukumā dodas arī Džonsons, kurš bija izlaidis vairākas spēles traumas dēļ un uzreiz izkārto sev arī precīzu caurgājienu (15:6). Dramē saņem labu piespēli no Vītola groza apakšā, un viņš ir precīzs. VEF Rīga īsā laikā atspēlē 6 punktus, jo precīzus tālmetienu grozā raida Mejeris un pēc tam arī Durems. Štelmahers uzreiz pieprasa minūtes pārtraukumu, tomēr lielas korekcijas vairs spēles zīmējumā tas neievieš, un ceturtdaļa noslēdzas ar rezultātu 17:12.

2.ceturtdaļa. Mejeris sāk ar 2 punktiem no groza apakšas, pieliekot klāt vēl soda metienu. Lomažs nokārto sev caurgājienu, bet Durems trāpa tālmetienu (19:18). Situāciju glāb Lomažs, kurš atstāts nepamanīts zem groza un viegli 2 punkti. Dramē nopelna savu 3. piezīmi un tiek nosēdināts uz rezervistu soliņa. Zaķis pacīnās par atlēkušo bumbu un trāpa āķa metienu, tomēr precīzi ir arī pretinieki, rezultāta starpību atstājot nemainīgu + 3 ventspilniekiem (25:22). Zaķis nodemonstrē efektīgu danku, bet Arledžs met precīzi no tālmetienu līnijas (30:24). Zaķis vēlreiz apspēlē Zeku un izvirza savu komandu vadībā ar + 8. Džonsons pašaizliedzīgi nostāv aizsardzība pret Mejeri, kurš met garām. Par to neapmierināts ir Gailītis, kurš burtiski apstādina spēli un saņem par to tehnisko piezīmi. Lomažs precīzs soda metienā, bet Džonsons izkārto sev brīvu caurgājienu (37:27). VEF komandai atkal padodas 4 punkti pēc kārtas, ar ko neapmierināts ir Štelmahers, pieprasot minūtes pārtraukumu (37:31). Arledžs pieceļ halli kājās ar fantastiski bloķētu metienu, tikmēr Jakovičs trāpa tālmetienu. Puslaikā ventspilnieki dodas ar + 9 pārsvaru 40:31. Pēc pirmām 20 nospēlētām minūtēm rezultatīvākais ventspilnieku rindās ar 10 punktiem ir Ronalds Zaķis, bet VEF Rīga komandai ar 11 punktiem Mejeris.

3.ceturtdaļa. Jakovičs sāk ar tālmetienu. Gražulis nodemonstrē efektīgu danku, atnesot savai komandai 2 punktus, bet ar tik pat punktiem atbild arī Jakovičs no pustālās distances (45:35). Ventspils uzbrukums atkal iestrēdzis, turklāt paši pieļauj neuzmanīgas kļūdas, kas ļauj vefiešiem atkal pietuvoties rezultātā (45:39). Gulbis trāpa sarežģītu pustālo metienu, bet ar to pašu atbild Gražulis (47:43). Spēle turpina saglabāt augstu spēles tempu, kas ventspilniekus ir mazliet nogurdinājis. VEF komandai ir izdevies pietuvoties tikai līdz – 2 (47:45). Štelmahers sasauc savējos uz sapulcīti jau otro reizi šajā ceturtdaļā. Džonsonam un Lomažam izspēlē kombināciju, kur Rihards ir precīzs no tālās distances, bet ar to pašu atbild aŗī Ate. Ātrā pārejā 2 punkti Lomažam pēc Džonsona piespēles, bet Ate izlīdzina rezultātu ar pārtvertu piespēli un ātru pāreju (52:52). Vītols trāpa sarežģītu tālmetienu. Zaķis noslēdz ceturtdaļu ar precīzu āķa metienu un tā noslēdzas ar rezultātu 58:56.

4.ceturtdaļa. VEF sāk ar tālmetienu un izvirzās vadībā, bet rezultātu izlīdzina Jakovičs ar vienu precīzu soda metienu. VEF turpina pārliecinoši, sekmīgi noslēdzot uzbrukumus, kamēr ventspilnieki ir pilnībā nosegti un netiek pie brīviem metieniem. VEF jau ir sasniedzis 7 punktu pārsvaru, un Štelmahers pieprasa minūtes pārtraukumu. Lomažs kritienā trāpa 2 punktus (61:66), bet Gulbis trāpa tālmetienu. Durems iemet tālmetienu, bet precīzs ir arī Džonsons, tiesa, tikai ar 2 punktiem. Arledžs vēlreiz bloķē pretinieku metienu. Mejeris atkal ir precīzs no pustālās distances, bet trāpa arī Džonsons tālmetienu. Kouzijs arī precīzs no tālās distances, kas ļauj VEF turēties vadībā (69:76). Diemžēl ventspilniekiem vairs nepadodas nekas, jo pilnībā apstādināts viņu uzbrukums, kamēr VEF ir precīzs un izvirzījies vadībā jau ar + 9 (69:78). Jakovičs trāpa tālmetienu, bet laika ir pavisam maz, lai glābtu šo spēli. Jakovičs vēl trāpa trīs soda metienus. Palikušas vēl 26 sekundes, Gailītis pieprasa minūtes pārtraukumu, jo vefiešiem uzbrukums. Izdodas piespiest Atem kļūdīties, tomēr Jakovičs met garām divus tālmetienus…

Ventspils pirmajā fināla spēlē piekāpjas VEF Rīga ar rezultātu 75:81. ar 17 punktiem rezultatīvs Rihards Lomažs, viņam arī 4 atlēkušās bumbas un 3 rezultatīvas piespēles, bet 15 punktus pievienoja Jakovičs, kuram arī 5 atlēkušās bumbas un 3 rezultatīvas piespēles.

Nākamā spēle izbraukumā 8.maijā, kad Arēnā Rīgā norisināsies sērijas 2. spēle.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -3
    Barons.. 06.05.2019, 10:50:42

    Katers ir dabut to,ko ir pelnijs.Tā to būs būt,le zinat.

  • -1
    Māris 06.05.2019, 13:55:08

    Ja jau beigās būtu iekrituši daži brīvāki tālmetieni, tad jau būtu savādāk, šoreiz nesanāca.Lai gan arī īsti citu variantu nav, jācer atspēlēties Rīgā.Ja neatradīs kā piesegt VEF "melnos", tad čempis ir izsapņots.

  • -1
    karlito 06.05.2019, 19:04:36

    Nekas vēl nav zaudēts,Rīgā obligati jāuzvar..!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: