BK Ventspils basketbolisti Latvijas Basketbola līgas pusfinālu sāka ar panākumu savā laukumā, ar 86:78 pieveicot Jūrmala Betsafe komanda, tiesa izšķirošo pārsvaru komanda nodrošināja vien pašās mača beigās.

Spēles pirmais puslaiks sižeta ziņā atgādināja dienu iepriekš notikušo maču starp VEF un Ogri (110:71), jo favorīti ventspilnieki ātri ieguva pārsvaru, ko 18. minūtē bija pieaudzējuši līdz 46:28. Taču Jūrmala nesalūza, līdz lielajam pārtraukumam samazināja mīnusus uz pusi, bet otrā puslaika sākumā ar Uģa Pinetes četriem precīziem tālmetieniem un agresīvu aizsardzību uz labu brīdi pārņēma iniciatīvu (63:58 – 26. minūtē). Intriga bija dzīve līdz priekšpēdējai minūtei, kad Mārcis Vītols un Rihards Lomažs ar trīspunktniekiem noslāpēja viesu cerības sagādāt pārsteigumu jau sērijas pirmajā spēlē.

Uzvarētājiem Rihards Lomažs (3p. 4/5) un Ingus Jakovičs guva 19 punktus, turklāt abiem arī pa sešām rezultatīvām piespēlēm, bet ar 11 punktiem atzīmējās Ronalds Zaķis un Jānis Bērziņ (arī 8 atlēkušās bumbas).

Jau otrdien komandas tiksies Rīgā, bet ceturtdien aizvadīs vēl vienu maču Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: