Ventspils pilsētas dome piešķīrusi nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumus četrām fiziskām un deviņām juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā.

Kopējā piešķirto atvieglojumu summa veido 57 900 eiro.

39% no atvieglojumu kopējās summas jeb 22 300 eiro piešķirti deviņiem viesu izmitināšanas pakalpojumu sniedzējiem, samazinot gada nodokļa summu par 50%. NĪN atvieglojumi piešķirti PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" par nekustamo īpašumu, kas tiek izmantots Ventspils Piejūras kempinga darbībai, un SIA "Viesnīca "Dzintarjūra"" par īpašumiem, kuros darbojas viesnīcas "Dzintarjūra" un "Vilnis". Atvieglojumus saņēmusi arī SIA ""Olimpiskais centrs "Ventspils"" viesnīca, jauniešu hostelis "Ventspils Augstskolas tūristu viesnīca", viesnīca "Jūras brīze", kā arī vairāki viesu nami - "Kupfernams", "Muiža" un "Martas nams".

Lai nodrošinātu sporta un aktīvās atpūtas pakalpojumu pieejamību un attīstību, NĪN atvieglojumi 90% apmērā piešķirti ""Olimpiskais centrs "Ventspils"" par sporta laukumiem un infrastruktūru. Kultūras nozarē nodokļa atvieglojums 90% apmērā piešķirts SIA "Kurzemes filharmonija" par nekustamo īpašumu Karlīnes ielā 40, kur darbojas teātra nams "Jūras vārti".

Atvieglojumu 70% apmērā saņēmis arī SIA "Santa-Rema" par īpašumu Pils ielā 28, Ventspilī, kur darbojas kinoteātris "Kino Rio", un PSIA "Ventspils lidosta" par reģionālas nozīmes lidostas pakalpojumiem izmantoto īpašumu. Atvieglojums 90% apmērā piešķirts arī nekustamā īpašuma Kaļķu ielā 10, Ventspilī, īpašniekam - par īpašuma daļu, kur darbojas publiskā pirts.

Nodokļa maksātājam nedrīkst būt NĪN parādu Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā par iepriekšējiem taksācijas periodiem. Gala lēmumu par atvieglojumu piešķiršanu pieņem Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ddd 23.04.2019, 12:05:24

    Paši sev piešķīruši atlaides:):):)


    Ventspils godīgā konkurence:):):)


    ........un zaķi sāka smiet par Ventspils domi:):):)

  • -5
    Latvija pāri visām! 23.04.2019, 12:20:26

    Viena otra atlaide ir acīmredzami saprotama.
    Kā kinoteātrim vai pirtij,
    OC vai filharmonijai.
    Bet daža ne tik ļoti.
    Lai gan, ja tas palīdz tādai Jūras Brīzei noturēties uz ūdens, lai arī būtu.
    Citādi galīgi vairs nebūs kur garšīgi paēst svinīgos brīžos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: