Venta 2002 hokejisti kļuvuši par pirmajiem Junioru attīstības hokeja līgas čempioniem, finālturnīrā sešos mačos tiekot pie piecām uzvarām.

Titulu ventspilnieki nodrošināja jau sezonas priekšpēdējā mačā, kad viesos ar 6:2 pieveica regulārās sezonas uzvarētājus Dinaburgu. Divi precīzi metieni šajā mačā Elvja Kaimiņa kontā, bet pa reizi izcēlās Edgars Cgojevs, Ralfs Brasls, Kristers Krišs Petraševičs un Niks Bērziņš. Lai gan tuvākie sekotāji liepājnieki šajā pašā dienā savā laukumā ar 1:0 pieveica HS Rīga 2002, panākt Ventu 2002 viņi vairs nevarēja, jo starp komandām bija četri punkti.

Tā kā sezonas pēdējo maču pret Venta 2002 aizvadīja jau čempionu statusā, turklāt savu līdzjutēju priekšā, kas bija ieradušies tiešām visai kuplā skaitā. Pretī stājās rīdzinieki, kuriem bija nepieciešams vismaz punkts, lai tiktu pie bronzas medaļām. Mača pirmās divas trešdaļas aizritēja zvaigžņu spēļu ritmā, jo komandas pa abām bija guvušas deviņus vārtus, bet ventspilnieki bija zaudētājos 4:5. Trešajā periodā Venta 2002 panāca izlīdzinājumu, bet uzvaras vārtus neviena no komandām neguva ne pamatlaikā, ne pieliktajās piecās minūtēs. Bullīšos pārāki izrādījās HS Rīga 2002 spēlētāji, tā sarūpējot čempioniem vienīgo zaudējumu finālturnīrā.

Uzreiz pēc mača notika arī apbalvošanas ceremonija, kurā rīdziniekiem tika bronzas medaļas, bet ventspilniekiem – zelts un kauss. Līdz ar to Venta 2002 galvenā komanda var atzīmēt čempionu titulu jau trešo sezonu pēc kārtas, jo divas reizes tika uzvarēts 1. līgas turnīrā, bet tagad arī pirmajā Junioru attīstības hokeja līgas sezonā.

Par JAHL čempionāta labākā četrinieka rezultatīvāko spēlētāju kļuva Elvis Kaimiņš, kurš sešās spēlēs guva septiņus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Nah Nahs VI 15.04.2019, 15:48:30

    Abet tas dūšīgais domnieks,kurš apbalvošanā piedalījās,tak nesen vēl bija futbola kluba vadonis?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: