Konkursā uz Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektora amatu visaugstāko vērtējumu ieguvusi Elita Baklāne-Ansberga, kura līdz ar to tiek virzīta uz šo amatu, informēja Valsts kancelejā.

Baklāne-Ansberga tiksies ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP), lai iepazītos un prezentētu savu redzējumu par iestādes darbību, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ir gatavs Elitas Baklānes-Ansbergas kandidatūru Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektores amatam virzīt apstiprināšanai valdībā.

Pūce atzina, ka ir gandarīts, ka jaunajai VVD ģenerāldirektora pretendentei ir skaidrs redzējums par dienesta attīstību. "Mūsu viedoklis daudzējādā ziņā saskan, tostarp, ka VVD jāpārveido par mūsdienām atbilstošu uzraudzības iestādi, kas efektīvi reaģē, lai ne tikai sodītu, bet galvenokārt nepieļautu pārkāpumus vides jomā," norādīja ministrs.

Pūce cer, ka Ministru kabinets jautājumu par Baklānes-Ansbergas iecelšanu amatā skatīs jau tuvākajā valdības sēdē.

Valsts kancelejā informē, ka Baklānes-Ansbergas nozīmīgākā vadītāja pieredze iegūta, sešus gadus vadot Valsts zemes dienestu. Pēc šī amata atstāšanas viņa divus gadus vadīja Ekonomikas nodaļu Ventspils pilsētas domē, vēlāk kļūdama par vairāku miljonu eiro projekta "Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas" vadītāju, kā arī Ventspils un Valmieras partnerības veidotāju.

Šajā laikā konkursa uzvarētāja apguvusi un izkopusi tādas prasmes kā pārmaiņu vadīšana, organizāciju veidošana un restrukturizācija; uzkrātas arī zināšanas par integrētu teritorijas attīstības plānošanu.

Baklānei-Ansbergai ir maģistra grāds vadībzinātnē, kas iegūts Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātē. Tāpat VVD ģenerāldirektora amata pretendente, studējot LU Starptautisko attiecību institūtā, ieguvusi maģistra grādu ekonomikā. Baklāne-Ansberga teicami pārvalda angļu un krievu valodu, pārzina vācu valodu un pamatzināšanu līmenī prot arī spāņu valodu.

Baklāne-Ansberga norāda, ka viena no viņas prioritātēm ir vides piesārņojošo darbību - jo īpaši atkritumu apsaimniekošanas jomas un gaisa piesārņojuma - kontroles sistēmas pilnveidošana un ekoinovāciju ieviešanas sekmēšana.

"Kontroles procesu un preventīvo pasākumu attīstību šajās jomās, stājoties Valsts vides dienesta ģenerāldirektora amatā, es izvirzītu starp svarīgākajiem darāmajiem darbiem. Ne mazāk svarīgi ir uzlabot komunikāciju ar sabiedrību, veidojot dialogu ar iedzīvotājiem, pašvaldībām un uzņēmumiem. Par darbiem, kas paveikti un kas veicami vides kvalitātes uzlabošanā, tātad arī sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanā, jāspēj stāstīt ne tikai vienkārši un saprotami, bet arī caur sabiedrības ieguvumu prizmu," pauž konkursa uzvarētāja.

Konkursa komisija bija vienisprātis par to, ka no visiem pretendentiem tieši Baklāne-Ansberga konkursa gaitā vispārliecinošāk pierādīja savu piemērotību VVD ģenerāldirektora amatam, informēja Valsts kancelejā.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • -16
    .Barons. 17.04.2019, 14:58:34

    Un kas mums būs būt pa labum no to?Es grib zinat.

  • -12
    Katja 17.04.2019, 15:02:23

    Baron' - Tev būt zināt, ka Ventspilī ir ambiciozi cilvēki. Kuri ar savu pieredzi un profesionālo pārliecību neaprobežojas ar maziem dzīves mērķiem. Lai Baklānei - Ansbergai izdodas!

  • -8
    Vinetal 17.04.2019, 15:04:09

    Jācer, ka šim cilvēkam, kas divus gadus baudījis ogļu putekļu kārtiņu uz palodzes uz grīdas, nevarēs iestāstīt, ka tie no kosmosa krīt un ogļu pārkraušana tur nav pie vainas. Koļegovai likās, ka viss ir bumbās ar ogļu putekļiem.

  • -5
    Latvija pāri visām! 17.04.2019, 15:24:59

    Redzēs.
    Augsti amati bieži maina cilvēkus līdz nepazīšanai.
    Un ogļu putinātāju lobiji arī nesnauž..

  • -2
    SiltaSirsnina 17.04.2019, 16:06:17

    Laikam tāds arī ir iemesls, kāpēc viņa tur būs tagad.

  • -4
    еs 17.04.2019, 15:46:05

    Viņa Ventspilī piedāvāja ieviest “Uzņēmumu gada balvu”, lielāko nodokļu maksātāju apbalvošanas ceremonijas vietā (vai arī papildinot to). Lembergs bija skeptisks pret šādu jaunu pasākumu.

  • -11
    B. Jurševics 17.04.2019, 19:21:58

    Apsveicu ar novērtējumu un izvirzīšanu nozīmīgajam amatam! Manā skatījumā viņa Ventspils domē bija pati profesionālākā nodaļas vadītāja - speciāliste ar plašu redzējumu, ne tikai ekonomikas jomā. VVD un valsts kopumā tikai iegūs no viņas apstiprināšanas amatā.

  • -5
    SiltaSirsnina 18.04.2019, 14:12:11

    Nu, ziniet, labāk būtu paklusējis un tā vietā atvainojieies tās mājas saimniekiem.

  • -4
    lasma 2 18.04.2019, 08:36:49

    Ja jau tik laba, tad ko nepaliek savā amatā, bet laižas projām, iepriekšējais šīs vietas speciālists bija profesionālāks, jo strādāja ilgāk, viņa izturēja tikai knapi divus gadus un neko jaunu pa šo laiku neredzu

  • 0
    еs 18.04.2019, 14:04:45

    Jā, būtu interesanti uzzināt, kāpēc viņa aizgāja no nodaļas vadītājas amata.

  • -3
    Prof.Preobraženskis F. 18.04.2019, 16:33:55

    Es domāju,ka viņa laimīga,ka tika prom no Ventspils domes.Laikam jau nav viegli strādāt Biedra Napoleona pakļautībā...

  • -3
    Pipars 18.04.2019, 21:48:25

    Vai runa ir par to,kas nolaida uz grunti Vārves dārzniecību?
    Un vai nebija ta,ka viņu ekonomikas nodaļā par vadītāju iecela par lieliem nopelniem kada mēra labklājības celšanā?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: