Svarcēlāja Rebeka Koha otro gadu pēc kārtas kļuvusi par Eiropas čempioni, šoreiz summā paceļot 221 kg un tuvāko sekotāju apsteidzot par septiņiem kilogramiem. 

Koha pirms sacensībām kotējās kā galvenā favorīte, tomēr viņu sagaidīja daudz sīvāka cīņa nekā pērn, kad nepidalījās daudzu diskvalificēto valstu sportistu un tuvākā sekotāja tika apsteigta pae 30 kg.

Raušanā Koha sacensības sāka, kad pārējās sportistes jau bija veikušas vismaz divus mēģinājumus, ļoti pārliecinoši paceļot 97 kilogramus. Pārējās sportistes šādu svaru tā arī nespēja pacelt, līdz ar to jau pirms pēdējiem diviem gājieniem bija zināms, ka Koha ieguvusi mazo zelta medaļu. Turpinājumā Koha droši pacēla arī 101 kilogramu, par vienu kilogramu pārspējot pērn Eiropas čempionātā sasniegto un atkārtojot rezultātu, kas pērnajā pasaules čempionātā deva bronzu. Trešajā mēģinājumā Koha gāja uz jaunu Eiropas rekordu un vēlējās pacelt 104 kilogramus, bet stienis aizlidoja aiz muguras.

Arī grūšanu Koha sāka kā pēdējā, pārliecinoši paceļot 116 kilogramus. Otrajā gājienā latviete pacēla arī 120 kilogramus, kaut šoreiz šis rezultāts prasīja lielāku piepūli, bet brīdi vēlāk kļuva oficiāli zināms, ka viņa kļuvusi par čempioni. Trešajā mēģinājumā Koha gāja uz jaunu personīgo rekordu, bet 125 kilogrami bija tālu līdz pacelšanai, kas ļoti sarūgtināja sportisti, tāpēc pēc mačiem viņa atzina, ka ar paveikto nav apmierināta un darāmā vēl ļoti daudz. 

Summā Koha tika pie 221 kilograma, kas bija par vienu vairāk nekā pērnajā Eiropas čempionātā, bet par sešiem mazāk nekā pērn pasaules meistarsacīkstēs.

Iepriekš B grupā kategorijā līdz 59 kilogramiem startēja 16 gadus vecā Latvijas sportiste Daniela Ivanova, kura raušanā tika galā ar 81 kilogramu, atkārtojot pašai piederošo valsts rekordu U17 grupā, bet grūšanā veiksmīgi virs galvas pacēla 105 kilogramus, kas nozīmēja, ka startu čempionātā viņa noslēdza ar 186 kilogramu kopsummu. Pirms starta Ivanova kā mērķi bija izvirzījusi 190 kilogramu pieveikšanu.

Pēc B grupas sacensībām Ivanova ieņēma astoto vietu - par viņu labākas bija piecas sportistes no B grupas un divas no C grupas. Savukārt A grupā viņu apsteidza deviņas no desmit atlētēm, jo vāciete Sabine Kusterere guva traumu. Līdz ar to Ivanova galējā vērtējumā ieņēma 17. vietu

Nākamais no Latvijas svarcēlājiem startēs Ritvars Suharevs, kura sacensības svarā līdz 81 kilogramam trešdienas vakarā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -5
    qwerty 08.04.2019, 19:21:27

    Protams Rebeka ir malacis, bet ,,VB'' gan nē. Reāllaika foto no Gruzijas nemācējāt atrast?

  • -1
    qwerty 09.04.2019, 08:35:52

    Nu redziet ,nomainījāt foto.Varat , ja gribat ,,VB'' :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: