FK Ventspils futbolisti šīs sezonas pirmajā mačā galvenajā laukumā nespēja pieveikt azartiski spēlējošo BFC Daugavpils un cīnījās neizšķirti 1:1, pazaudējot svarīgus divus punktus.

Ventspilnieki maču aizvadīja bez viena no saviem līderiem Amansiu Forteša, kurš pirms dažām dienām bija pametis komandu, lai pēc tam uzrastos Liepājā. Šāda attieksme pamatīgi sarūgtināja galveno treneri Dejanu Vukičeviču, kurš atzina, ka par pārcelšanos pie konkurentiem uzzinājis tikai no ziņām: «Viņš vēlējās doties prom, spēlēt citur, ko es profesionāli saprotu, bet tas, ka jau nākamajā dienā viņš parādīsies Liepājā, mani tiešām pārsteidza. Tas nozīmē, ka kaut kādi kontakti bijuši jau tad, kad viņš vēl it kā skaitījās mūsu spēlētājs. Es teiktu, ka šādas lietas vispār nav pelnījušas nekādus komentārus. Man vienmēr ir paticis strādāt ar futbolistiem, kuriem forma, kurā spēlēt, tomēr ir svarīgāka...»

Maču Ventspils sāka aktīvi, lai gan arī viesi parādīja, ka nedomā tikai sēdēt aizsardzībā. Rezultāts tika atklāts ātri – 5. minūtē reidu labajā flangā veica Tosins Aijeguns un izdarīja piespēli visu piemirstajam Žo Satušam, kurš sita precīzi. Brazīlietis varēja iesist vēlreiz un atkal pēc Tosina piespēles, taču šoreiz sita pāri. Puslaika turpinājumā ventspilnieki sāka spēlēt arvien paviršāk, kas nevarēja palikt bez sekām. Vispirms vienmēr aktīvais Vugars Askerovs tika galā ar Ivanu Baturinu, bet bumbu atvairīja vārtu stabs, taču vēl pēc brīža ar galvu viņš sita precīzi. Pēc soda sitiena izspēles uzbrucējs iznira no spēlētāju burzmas un pirmais tikai pie bumbas, tiesa, vārtu guvums sanāca ne tikai skaists, bet arī šaubīgs, jo divi citi Askerova kolēģi nepārprotami bija aizmugurē, tomēr viens no viņiem iesaistījās cīņā par bumbu.

Toties otrajā puslaikā aizmugures fiksēšana divas reizes atcēla Ventspils vārtu guvumu, turklāt otrajā gadījumā par Kaspara Svārupa atrašanos neatļautā pozīcijā var pastrīdēties. Mājinieki uzbruka līdz pēdējai sekundei, laiku pa laikam sarīkojot īstu vārtu apšaudi, bet izraut uzvaru tā arī nesanāca. Iespēja to paveikt bija arī Daugavpilij, bet mājiniekus glāba Baturins – neapšaubāmi kaujiniecisks neizšķirts 1:1, kas laukuma saimniekiem prieku gan neatnesa.

 

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • 0
    karlito 11.04.2019, 14:40:10

    Teikšu savas domas,pagaidām šī komanda nepārliecina,vidusmēra Latvijas virslīgas komanda...Ļoti ceru,ka ka tas tikai pagaidām..

  • -2
    Latvija pāri visām! 11.04.2019, 16:00:57

    Tagad lielākā daļa tādas.
    Var saukt par vidusmēra, var arī par vienāda līmeņa.
    (Kas būtu domājis, ka Valmiera uzvinnēs Rigu?!)
    Vnk vajag savas izdevības izmantot un iesist.

  • 0
    еs 12.04.2019, 13:10:09

    Jau daudz punktu pazaudējām. Tagad labāk tabulā vispār neskatīties, vismaz līdz otrā apļa beigām.

    Bet vai kādreiz ir bijis tā, ka Virslīgā aizvadītas 5 kārtas un lielākais rezultāts bija 2:0, tātad nevienas sagrāves. Ļoti saspringtas spēles.

  • -1
    keda 11.04.2019, 17:13:19

    komanda jau tā no jauna salipināta, tad vēl viens izdomā, ka jābēg.... Bija jūtams vakar, ka nesanāk nevienam tā īsti pieturēt bumbu un kaut ko uzsākt , paņemt uz sevi spēli. Tādus mačus tieši tā var lauzt, bet nebija kam.
    Cerams ātri tiks pie saprašanas, kā tagad veidot spēli, kad galvenais konstruktors ir notinies...

  • 0
    еs 12.04.2019, 13:57:20

    Jā, būtība atkal ir jauna komanda, un tai atkal no jaunā jādod 3 gadu termiņš, kura laikā ir jākļūst par čempioniem (pērn vadības uzstādījums bija šāds: pirmajā sezonā kļūstam par čempioniem - izcils darbs; trīs sezonu laikā kļūstam - labs/normāls; trīs sezonu laikā nekļūstam - slikts darbs).

    No pirmajiem leģionāriem, kurus atveda Šišhanovs, palicis vien Mamahs. Nav vairs ne Antonova, ne Steniu, ne Forteša.

  • -1
    keda 12.04.2019, 14:04:40

    Man jau sazvērstības teorija radās, ka Šišhanovs kaut kur jaunu blici vāc, bet pāriešana uz Liepāju lika mainīt domas :)

  • 0
    еs 12.04.2019, 13:06:07

    Žēl, ka otru sezonu pēc kārtas neizdodas uzvarēt pirmajā spēlē galvenajā stadionā.
    Žēl, ka bija tik auksts laiks (10.martā bija par pāris grādiem siltāk!), attiecīgi arī skatītāju nebija daudz.

  • 0
    еs 12.04.2019, 14:05:48

    Vai taisnība, ka FKV Akadēmija šogad Latvijas jaunatnes čempionātā nebūs pārstāvēta nedz U-18, nedz arī U-16 vecuma grupā? :(

  • -1
    Latvija pāri visām! 12.04.2019, 16:28:22

    Šišhanova atvestie leģionieri neko tādu īpašu tā arī neparādīja.
    Tas pats Fortešs dēļ traumas tik pat kā nespēlēja.
    Redzēs vai Liepājai viņš ko dos?
    Mani priecē, ka ir pietiekami daudz vietējie jaunieši
    - akadēmijas audzēkņi paņemti.
    No vienas puses viņus paņemt sanāk lētāk, klubs taupa, bet atkal tā ir puišiem iespēja un atpazīstamība.
    Bet ja akadēmija nav pārstāvēta konkrētajās vecuma grupās, acīmredzot tajās nav gadījušies pietiekami daudz vietējo jauno talantu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: