Latvijas čempionātā novusa dubultspēlēs aizvadītas pusfinālu cīņas vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kurās teicami nospēlēja ventspilnieki, visi nopelnot tiesības spēlēt finālā.

Dāmas ar pusfinālu sāka cīņas par Latvijas čempionāta medaļām, jo sacensībām bija pieteikušies vien 28 dueti, kas pirmajā kārtā tika sadalīti trīs grupās. Ventspilnieces Ilze Čakle un Līga Leite, kā arī Janīna Kesenfelde, kura spēlēja kopā ar Ilonu Indrāni no Aizputes, cīnījās deviņu pāru turnīrā, bet, lai nokļūtu finālā, bija nepieciešams iekļūt sešu labāko skaitā. Mūsējo dueti nesamierinājās ar vienkāršu tikšanu finālā, bet paveica to gana pārliecinoši. Čakle un Leite izcīnīja 18 punktus un izcīnīja otro vietu, tikai par punktu atpaliekot no uzvarētājām – kuldīdzniecēm Anitas Lejas un Mudītes Vīgantes. Savukārt Kesenfelde un Indrāne par punktu atpalika no trešās vietas un finišēja ceturtās, tāpat droši iekļūstot finālā.

Kungu pusfinālā cīnījās 40 spēcīgākie pāri, kas bija sadalīti divās apakšgrupās. Finālam kvalificējās 22 labākie dueti – pa 11 no katras grupas. Viena no tām spēlēja Ventspilī, kur mājiniekus pārstāvēja divi pāri un pieci novusisti. Šādā konkurencē no zaudējumiem neizvairījās neviens. Piemēram, Artūrs Laugulis (Rucava) un Jānis Tapiņš, kuri stabili ieņēma pirmo vietu, zaudēja punktus septiņos mačos, tiesa, zaudējot tikai vienā no tiem. Raivo Bumbierim un Kasparam Leitim tāpat netrūka neizšķirtu, gadījās arī pa kādam zaudējumam, un galu galā viņi ierindojās piektajā vietā, no trijnieka atpaliekot par diviem punktiem. Protams, ar to pilnībā pietika, lai iekarotu finālu, ko droši paveica pieredzes un jaunības tandēms Imants Čaklis un Arvīds Reinbergs. Viņi pat pamanījās par punktu un vienu vietu apsteigt pašreizējos Latvijas čempionus Bumbieri/Leiti, izcīnot ceturto vietu, taču galvenās cīņas vēl, protams, priekšā – finālā. Tajā spēlēs arī Aivars Pētersons, kurš kopā ar kuldīdznieku Ģirtu Biksi ierindojās desmitajā vietā.

Šīs nedēļas nogalē Durbē un Cēsis tiks noskaidroti finālisti jauktajās dubultspēlēs, kurās fināls notiks 18. maijā. Nedēļu agrāk medaļas dalīs vīriešu un sieviešu pāri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: