Valsts policijas amatpersonas Ventspilī konstatēja, ka divas personas pie sevis glabā narkotiskās vielas – karfentanīlu. Tāpat izmeklēšanas laikā ir gūti pierādījumi tam, ka vīrieši šīs vielas ir arī realizējuši Ventspils pilsētā. Valsts policijā par notikušo tika uzsākti kriminālprocesi, kuri ir nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas šī gada janvārī kāda 1978. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā konstatēja narkotiskās vielas – kopumā 6,78 gramus karfentanīla. Tāpat izmeklēšanā gūti pierādījumi tam, ka vīrietis daļu no narkotiskajām vielām ir divas reizes realizējis.

Savukārt pagājušā gada oktobrī kāda cita ventspilnieka īpašumā tika atrasti 32 folijas vīstokļi, kurā atradās narkotiskās vielas – kopumā 1,07 grami karfentanīla ar heroīnu. Tāpat izmeklēšanas laikā tika gūti pierādījumi tam, ka viņš divas reizes ir realizējis amfetamīnu un marihuānu.

Abi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem un šobrīd viņiem ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu šajos kriminālprocesos un nodevusi tos Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Informācijai: karfentanīls ir 10 000 reižu stiprāka viela par morfīnu un tā viens grams noder 1000 devu izgatavošanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: