Auto/moto kluba Sumata braucēji ziemā nesnauž, bet gan intensīvi gatavojas jaunajai sezonai.

Treniņus sportisti aizvada gan tepat Ziru mototrasē, gan arī ārpus valsts robežām. Komandas līderis Niks Apfelbaums, kas pagājušajā sezonā izcīnīja Latvijas čempiona titulu prestižajā MX1 klasē, jau paspējis aizvadīt treniņus jaunuzceltajā segtajā mototrasē Adrenalin Arena (Igaunija).

Gandrīz divus miljonus eiro vērtās igauņu investīcijas motokrosa attīstībā steidz izmantot arī latvieši, jo jaunā mototrase atrodas vien 70 kilometru no Valkas, Somerpalu. Jāatzīmē, ka papildu kvalitāti treniņiem šajā 600 metru segtajā trasē dod arī sestā spēcīgākā pasaules motobraucēja Tanela Leoka līdzdalība.

Niks Apfelbaums šādas halles izveidi vērtē tikai pozitīvi. «Braukšanas treniņus jau vairākas reizes esmu aizvadījis Adrenalin Arena. Manuprāt, tas ir ļoti pozitīvi un vērtīgi, ka Igaunijā izveidota šāda halle, kurā var trenēties arī ziemā, jo braukt pa sasalušu zemi nav tik efektīvi.»

Zemākas intensitātes treniņi tiek aizvadīti kluba mājastrasē Zirās, kur tā regulāri tiek atbrīvota no sniega, lai sportisti varētu pilnvērtīgāk sagatavoties gaidāmajai sezonai. Protams, treniņos tiek izmantotas speciālas ziemas riepas, kas aprīkotas ar radzēm, lai braukšana pa sniegu un ledu būtu daudz efektīvāka. Treniņus Zirās aktīvi aizvada arī pārējie kluba biedri.

Pašlaik Niks devies uz trīs nedēļu treniņnometni Spānijā, kur pilnveidos moto gudrības pie divkārtējā pasaules čempiona Džona van den Berga. Jāatzīmē, ka pie slavenā holandiešu trenera trenējušies liela daļa pasaules spēcīgāko motokrosa braucēju. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: