Ventspils reģionālais nevalstisko organizāciju (NVO) atbalsta centrs, piedaloties Eiropas Sociālā fonda projektu konkursā, ieguva finansiālu atbalstu projektam „Līdzdalība. Sadarbība. Attīstība.”

Iedzīvotāju labklājība un drošība turpmākajos gados būs atkarīga ne tikai no Latvijas valdības, vietējo pašvaldību pieņemtajiem lēmumiem, bet arī no visas sabiedrības kopumā, no katra cilvēka atbildīgas rīcības, sadarbības un atbalsta.

 

Projekta mērķis ir sekmēt NVO sadarbības prasmju pilnveidošanu efektīvai pilsoniskās sabiedrības līdzdalībai vietējo pašvaldību politikas veidošanas procesos.

Projekts ilgs desmit mēnešus un šajā laikā notiks astoņi apmācību semināri NVO centra biedrorgabizāciju pārstāvjiem. Uzsvars tiks likts uz zināšanu un praktisku iemaņu apguvi, kas nepieciešamas, aktīvai līdzdarbībai politiskajos procesos, pārstāvot NVO intereses

Tāpat tiks pilnveidota divu NVO koalīciju darbība (sociālo jautājumu organizāciju un uzņēmēju interešu aizstāvības organizāciju), kuru pārstāvji jau šobrīd iesaistījušies Ventspils pilsētas domes pastāvīgo komisiju darbā. Reizi mēnesī joprojām tiks organizētas informatīvi izglītojošās dienas par NVO aktuālām tēmām, kā arī elektroniski izplatītas Ziņu lapas par finanšu piesaistes iespējām un citiem. Notiks arī Ventspils pilsētas un novada NVO Forumu 

Ventspils NVO atbalsta centrs ar šo projektu turpinās līdz šim veiksmīgi veikto darbu: gan sekmējot aktīvas pilsoniskas sabiedrības izaugsmi, gan veicinot tādu politisko procesu veidošanos, kuros notiek dažādu sociālo, etnisko, reliģisko un citu grupu līdzvērtīga iekļaušanās sabiedrībā, mazinot sociālo spriedzi.

Projekta pirmais seminārs „Laika plānošana” notiks jau 28. janvārī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: