Pirmo pārbaudes maču otrajā treniņnometnē Spānijā aizvadījuši FK Ventspils futbolisti, ar 0:3 piekāpjoties Krievijas Premjerlīgas klubam Rostov.

Rostov Krievijas čempionātā šobrīd ieņem septīto vietu 17 komandu konkurencē, bet sezonu atsāks jau trešajā mačā, tas ir, par nedēļu agrāk nekā pirmo oficiālo maču aizvadīs Ventspils. Dienu iepriekš Krievijas klubs bija aizvadījis pārbaudes maču ar Norvēģijas klubu Lillestorm un cīnījies neizšķirti, bet ventspilniekiem šī bija otrās Spānijas nometnes pirmā spēle.

To Ventspils sāka ar Ivanu Baturinu vārtos un tikai diviem vietējiem spēlētājiem laukumā (Kazačoks, Svārups), taču šāda pieeja Dejanam Vukičevičam bija arī, gatavojoties iepriekšējai sezonai. Pirmais puslaiks aizritēja ar Rostov pārsvaru, kas gan vārtu guvumā nepārvērtās, tāpat kā daži ventspilnieku izveidotie momenti. Otrais puslaiks sākās ar Amansiu Forteša dāvanu laukuma centrā sāncenšiem, kas beidzās ar strauju pretuzbrukumu un Islandes izlases spēlētāja Bjerna Sīgurdsona sitienu faktiski tukšos vārtos.

Ventspils tūlīt pat atbildēja ar teicamu tālu piespēli (atkal jau Amansiu!), kas ļāva Tosinam Aijegunam nonākt vienatnē pret vārtsargu, tomēr izpildīt sitienu viņš nepaguva, jo teicamā izklupienā bumbu paguva izsist vārtsargs. Maču turpinājumā ventspilnieki daudz kontrolēja bumbu, laiku pa laikam izveidojot arī ko bīstamu, bet atklāt savu gūto vārtu rēķinu nespēja. Toties Rostov paguva izcelties vēl divas reizes, bet mača izskaņā Ventspils tika pie teicamas iespējas gūt vismaz goda vārtus, taču pēc Eliu izpildītās pendeles bumba trāpīja pa vārtu stabu.

Ventspils - Rostov 0:3 (0:0)
Ventspils sākumsastāvs
: Baturins, Soni, Batista, Mamā, Neziri, Kazačoks, Alfa, Tosins, Fortešs, Žo Santušs, Svārups.
Uz maiņu izgāja: Mickevičs, Tīdenbergs, Mordatenko, Osipovs, Burikins.

Nākamā pārbaudes spēle Ventspilij paredzēta 22. februārī, kad pretī nāks labi zināmais Norvēģijas klubs Molde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: