Latvijas čempionātā vieglatlētikā U18 un U20 vecuma grupās sekmīgi startējuši arī mūsu puses jaunie vieglatlēti, tiekot gan pie personīgajiem rekordiem, gan dažāda kaluma medaļām.

Kopumā divu sacensību laikā Kuldīgas vieglatlētikas manēžā tika sadalīti 55 medaļu komplekti, bet zelta medaļas saņēma 26 novadu, pilsētu vai sporta klubu pārstāvji. Četras no tām atceļoja uz Ventspili, bet viena tika arī novada sporta skolai.

Dubultuzvaru svinēja pagājušā gada Latvijas labākā vieglatlēte U20 vecuma grupā Rūta Lasmane, uzvarot gan tāllēkšanā, gan trīssolī. Tiesa, rezultāti šoreiz atpalika no labākajiem personīgajiem sasniegumiem, taču jāņem vērā, ka neilgi pirms mačiem Rūtu bija noķērusi gripa, kas, protams, ietekmēja rezultātus. Tomēr uzvaras ir uzvaras, un sevišķi patīkami, ja tās nākušas spraigā cīņā, kā tas bija tāllēkšanā. Ar pirmo mēģinājumu līderos izrāvās tukumniece Klinta Bļusina, aizlecot 5,74 metrus, bet priekšpēdējā lēcienu sērijā par centimetru viņu apsteidza jūrmalniece Kristīne Blaževiča. Lasmane pirms pēdējā lēciena bija trešā, no konkurentēm atpaliekot par vienu un diviem centimetriem, tomēr viņai izdevās mēģinājums tieši zelta vērtībā – 5,76 m un uzvara!

Trīssoļlēkšanas zelts nāca daudz mierīgāk – otrajā piegājienā tika veikts arī karjerā otrais tālākais lēciens telpās (personīgais rekords ir 13,54 m) – 12,94 metri –, kam pietuvoties nespēja neviena cita sportiste. Tāllēkšanā U18 vecuma grupā Darja Sopova tikai par centimetru atpalika no sava labākā rezultāta un izcīnīja sudraba medaļu (Darjai arī ceturtā vieta augstlēkšanā). Savukārt trīssolī jauniešu konkurencē novada vieglatlēts Pauls Slaņķis ieņēma ceturto vietu.

U18 vecuma grupā augstlēkšanā jaunu personīgo rekordu un skaistu uzvaru izcīnīja Ventspils novada sporta skolas audzēknis Roberts Mažrims. 180 cm augstumā novietoto latiņu, kas ir Mažrima personīgais rekords, pārvarēja trīs sportisti, tā ka vismaz bronza viņam jau bija kabatā, bet kāpienam augšup pa pjedestālu bija nepieciešams jauns labākais sasniegums. Tas nāca neticami viegli – jau pirmajā mēģinājumā tika pārvarēti 183 cm un pārņemta vadība, jo vienīgajam palikušajam konkurentam – Mārtiņam Konošonokam – šim augstumam bija nepieciešami divi mēģinājumi. 186 cm pirmajos divos lēcienos nepakļāvās nevienam no sportistiem, bet trešajā to paveica Roberts. Jau esot čempiona statusā, Mažrims pacēla latiņu vēl par trim centimetriem, bet šī rekorda labošana tomēr tika atlika uz citiem mačiem. U20 vecuma grupā bronzas medaļu augstlēkšanā izcīnīja Spara audzēkne Frederika Rūmniece.

200 metru skrējiena finālā ātrākā izrādījās ventspilniece Luīze Dārta Sietiņa, kurai 60 metru barjerotajā distancē līdz medaļai nedaudz pietrūka un nācās samierināties ar ceturto vietu. Vēl vienu zelta medaļu Sparam uz skrejceļa sarūpēja Daniels Staruks, kuram bija pa spēkam arī iespaidīgi uzlabot savu personīgo rekordu. Pavisam maz pietrūka, lai viņš pirmoreiz izskrietu no divām minūtēm, jo finišs tika sasniegts 2:00,8 minūtēs. Paša labākais rezultāts tika uzlabots par sešām ar pusi sekundēm, turklāt tas noturējās tikai mēnesi. Savukārt 60 metru sprintā Toms Fišers 39 skrējēju konkurencē ar jaunu personīgo rekordu (7,19 sekundes) droši iekļuva finālā, bet tajā finišēja piektajā vietā.

Jau šīs nedēļas nogalē turpat Kuldīgā risināsies Latvijas čempionāts telpās, kas būs arī pēdējā iespēja izpildīt Eiropas čempionāta normatīvus. Kontinenta meistarsacīkstes telpās no 1. līdz 3. martam risināsies Skotijas pilsētā Glāzgovā. Pavisam nesen ceļazīmi uz to nopelnīja arī Ventspils olimpiskās vienības pārstāvis Jānis Leitis, sacensībās Austrijā 400 metru distanci veicot 47,40 sekundēs un izcīnot otro vietu. Starp astoņiem atlētiem, kas izpildījuši Eiropas čempionāta normatīvu, ir arī māsas Māra un Lauma Grīvas.

Vēl jāpiebilst, ka savu sezonas labāko rezultātu nesen sasniedzis arī kārtslēcējs Mareks Ārents, tajās pašās sacenstībās Austrijā izcīnot uzvaru ar 5,40 metriem. Lai kvalificētos Eiropas čempionātam, nepieciešams pārvare't 5,65 metrus.

Foto: Luīze Dārta Sietiņa (nr. 511) Latvijas čempionātā junioriem tika pie uzvaras 200 metros un bija tuvu pjedestālam arī 60 m barjerskrējienā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pipars 13.02.2019, 07:30:33

    Super,tā turpināt!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: