BK "Ventspils" Čempionu līgas šīs sezonas pēdējā spēlē savā laukumā pagarinājumā ar 106:102 pieveica Ojāra Silņa jauno komandu "Avellino", līdz ar to nodrošinot tiesības turpinās sezonu FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā. 

Ierindā un "Ventspils" starta pieciniekā trīs dienas pēc uzvaras pār "Ogri" (99:79) atgriezās komandas kapteinis Māris Gulbis, un kurzemnieki labi sāka spēli, gūstot pirmos četrus punktus. Drīzumā nelielu iniciatīvu gan ieguva "Avellino", pirmās ceturtdaļas beigās pēc Lukas Kampograndes groza no apakšas panākot arī sešu punktu pārsvaru (24:18).

Ingus Jakovičs otrā ceturkšņa sākumā no tālās distances atjaunoja līdzsvaru (26:26), bet viesi atkal izrāvās, ātrajā uzbrukumā pēc Siliņa tālmetiena starpību palielinot jau līdz septiņiem punktiem (35:28). Ilgi pēc atbildes kabatā nebija jāmeklē arī dzeltenzilajiem. Divi ātri grozi piespieda "Avellino" pieprasīt minūtes pārtraukumu, bet Gulbja un Entonija Bīna punkti ātrajos uzbrukumos vadības grožus jau atdeva ventspilniekiem (36:35). Rihards Lomažs ar trejaci jau deva plus četri (46:46), taču lielajā pauzē ar pārsvaru tik un tā gan devās viesi – 50:47.

Trešās un ceturtās ceturtdaļas sākumā Latvijas čempioni īslaicīgi atguva vadību (55:54, 70:69), taču joprojām iniciatīva piederēja viesiem, kuru labā galotnē divus svarīgus tālmetienus iemeta Kaifers Saikss (83:80, 86:82). Pēc auta izspēles 61 sekundi līdz pamatlaika beigām trejaci trāpīja arī Lomažs (87:88), taču atbildes uzbrukumā smagu pustālo metienu atlēcienā pāri Lomažam trāpīja Keilebs Grīns (90:87), liekot Robertam Štelmaheram atkal pieprasīt pārtraukumu.

"Avellino" galvenais uzdevums bija neļaut izmest brīvu tālmetienu, tādēļ Ēronam Džonsonam pavērās ceļš vieglam caurgājienam, un viņš pat guva grozu ar sodu. Tiesneši pēc apspriedes gan nolēma grozu neieskaitīt, taču "Avellino" prieki nebija ilgi, jo kurzemnieki pie trim punktiem tika tik un tā – Džonsons trāpīja tikai pirmo soda metienu, bet Usmans Dramē izcīnīja pat divas atlēkušās bumbas uzbrukumā un ar atkārtotu mēģinājumu raidīja bumbu mērķī (90:90).

Siliņa itin brīvs tālmetiens "Avellino" uzbrukuma izskaņā nebija precīzs, un "Ventspilij" atlika 6,3 sekundes uzvaras izraušanai – Dramē gan bija spiests izpildīt traku metienu. Toni pagarinājumam noteica Jakoviča tālmetiens (93:90), un pusotru minūti līdz tā beigām Ingus realizēja vēl vienu sarežģītu trejaci pāri rokām (104:99). "Avellino" gan tika pie divām iespējām uzbrukt pie mīnus trīs, ieskaitot arī pēdējo uzbrukumu. Džonsons pretinieku trīs punktu zonas vietā nogādāja uz soda metienu līnijas, taču viesi pēc neprecīza otrā soda metiena izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā un izkārtoja Siliņam brīvu tālmetienu, tomēr bumba, laimīgi ventspilniekiem, izgriezās no groza. Gulbis trāpīja abus soda metienus un noņēma pēdējos jautājumus par iznākumu – 106:102.

Kā izrādījās, "Ventspils" vietu FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā būtu ieguvusi arī zaudējuma gadījumā. Kurzemnieku tuvākā sekotāja Vloclavekas "Anwil" otrajā puslaikā atspēlēja deviņu punktu deficītu, tomēr pēdējā minūtē izlaida uzvaru un pagarinājumā zaudēja Lemānā (79:88). Turpretī "Avellino" Siliņa netrāpītais tālmetiens un zaudējums Ventspilī, kā arī Ņižņijnovgorodas uzvara Vācijā nozīmē samierināšanos ar piekto vietu un palikšanu bez Čempionu līgas izslēgšanas spēlēm. "Le Mans", NN un "Avellino" savstarpējās spēlēs bija pa bilancei 2-2, tomēr "Avellino" bija sliktākie papildrādītāji. "Avellino" varētu startēt FIBA kausā, bet šo iespēju neizmantos.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    keda 05.02.2019, 23:57:27

    Nu malači! Prieks par tādām uzvaram ir divtik liels!

  • 0
    karlito 06.02.2019, 12:18:55

    Laba spēle,nospēlēja ļoti cienījami,malači!

  • 0
    AN 08.02.2019, 13:10:33

    A sektors bija ļoti pikts uz Zaķi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: