Veiksmīgi noslēdzies Ventspils Digitālā centra realizētais projekts ”Koordinācijas attīstība un kapacitātes palielināšana glābējiem Baltijas jūras piekrastē – Safety First!”.

Projekta “Safety first!” realizācija tika uzsākta 2017. gada aprīlī un ilga 22 mēnešus. Projekta mērķis bija paaugstināt Latvijas un Lietuvas glābēju kapacitāti, informēt iedzīvotājus un tūristus par drošu atpūtu pludmalē, kā arī modernizēt aprīkojumu.

Projekta ietvaros Digitālais centrs veica šādas galvenās aktivitātes:

- Ventspilī tika izveidots Eiropas Savienības standartam atbilstošs rāciju tīkls. Ciparu radiosakaru tehnoloģija TETRA ir Eiropā vispārpieņemta radiosakaru sistēma. Ciparu formāts nodrošina ļoti labu balss kvalitāti un papildus funkcijas darba ērtībai, reakcijas laika samazināšanai, darba drošībai, pārraides konfidencialitātes nodrošināšanai;

- Izveidoti informatīvi stendi, kas tika piestiprināti pie pārģērbšanās kabīnēm Ventspils pludmalē. Stendos parādīti pamata ieteikumi drošai atpūtai pie jūras;

- Ventspils pilsētas pašvaldības policijas darbinieki, t.sk. pludmales glābēji paaugstināja savu kapacitāti, piedaloties kopā 4 teorētiskajos semināros un 2 praktiskajos treniņos Latvijā un Lietuvā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: