Olimpiskajā centrā “Ventspils” noris darbs pie treniņnometņu noslogojuma grafika plānošanas. Arī šovasar Olimpiskajā centrā “Ventspils” treniņnometnes plāno aizvadīt augstas klases sportisti un sportistu komandas no Latvijas un citām valstīm.

Treniņnometņu piesaistīšanā liela nozīme ir arī labajām atsauksmēm, ko sniedz treneri un sportisti, kuri Ventspilī treniņnometnēs uzturas regulāri, tādējādi nododot informāciju saviem amata brāļiem ārvalstīs.

Šobrīd zināms, ka no 1. līdz 9. jūnijam Olimpiskajā centrā “Ventspils” notiks Oskara Bārtuļa starptautiskā hokeja meistarības nometne bērniem un pusaudžiem. Šis būs jau piektais gads, kad Ventspils sporta bāzēs jaunie censoņi uzlabos savas prasmes pasaulē zināmu hokeja speciālistu vadībā. Šajā treniņnometnē piedalīsies aptuveni 90 sportisti.

No 10. līdz 29. jūnijam Ventspilī trenēsies Jelgavas daiļslidošanas klubs, kas organizē fiziskās sagatavotības nometni, izmantojot Olimpiskā centra “Ventspils” sporta bāzes, bet netrenējas uz ledus.

No 17. jūnija līdz 7. jūlijam Ledus hallē trenēsies Maskavas daiļslidotāji, bet tiem 8. jūlijā sekos Latvijas slidošanas asociācijas nometne, kas Ventspilī uzturēsies līdz 21. jūlijam.

Tāpat Ventspili par ikgadēju treniņnometnes vietu ir izvēlējušies Sanktpēterburgas kluba “"Nevsky Ice" daiļslidotāji, kuri Ventspilī trenēsies gandrīz mēnesi - no 22. jūlija līdz 21. augustam. Plānots, ka daiļslidotāji ieradīsies aptuveni 150 cilvēku sastāvā, tajā skaitā treneri, sportisti un viņu vecāki.

Vasaras izskaņā, no 25. līdz 31. augustam, Ledus hallē trenēsies Jūrmalas sporta skolas hokejisti.

Plānots, ka Olimpiskajā centrā 2019. gadā treniņnometnēs uzturēsies arī Latvijas kamaniņu izlases sportisti un tradicionāli divas reizes nometnē trenēsies bobslejisti Sanda Prūša vadībā, kā arī svarcēlāji no dažādām valstīm un vingrotāji.

Pagājušajā gadā Olimpiskajā centrā “Ventspils” tika aizvadītas 16 treniņnometnes.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    ^^—^^ 03.02.2019, 14:06:50

    Vai ir kādas reālas atsauksmes no šiem sportistiem, kas pie mums atbrauc par, piemēram, vides , aprīkojuma, infrastruktūras apstākļiem?

  • 0
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 05.02.2019, 13:47:01

    Kā atzīst treniņnometņu organizētāji, Ventspils sporta infrastruktūra ir unikāla. Neatsverama tās priekšrocība ir kompaktums. Sportisti augstu novērtē sakopto pilsētvidi, jūras un pludmales tuvumu, kā arī iespējas relaksēties pēc treniņiem, piemēram, akvaparkos un SPA kompleksā. Daiļslidotāji un šorttrekisti novērtē to, ka Ventspilī ir vienīgā Ledus halle Latvijā ar starptautiskām prasībām atbilstošiem ledus arēnas izmēriem, bet svarcelšanas bāze Sporta namā “Centrs” gan ar aprīkojumu, gan ar tur sastopamiem pasaules līmeņa treneriem ir kļuvusi par iecienītu Eiropas svarcelšanas treniņu vietu.
    Vairāki sporta klubi un komandas Ventspili par savu treniņnometņu vietu izvēlas atkārtoti, jau daudzus gadus pēc kārtas. Tradicionāli Ventspilī sporta nometnes aizvada Krievijas daiļslidotāju komandas, kuru starpā ir gan pasaules līmeņa treneri, gan titulēti sportisti. Jaunie daiļslidotāji šeit uzturas kopā ar vecākiem un brīvajā laikā labprāt izmanto tūrisma un atpūtas piedāvājumus.

  • 0
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 05.02.2019, 13:47:15

    Intervijas ar sporta nometņu organizatoriem un to dalībniekiem treniņnometņu sezonā tiek publicētas gan vietējā laikrakstā “Ventas Balss”, gan arī atspoguļotas Kurzemes Televīzijas sižetos.

  • 0
    Arnis Junge 06.02.2019, 08:42:51

    OOO, nu forši, ka šamiem pie mums patīk. Tas labi. Citādi jau laikam otro reiz vai trešo reiz pie mums neatgrieztos, ja nepatiktu. Lai tik brauc uz sporto.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: