Pārventas katlumājā uzstādīts 25 metrus augsts dūmgāzu kondensatora dūmenis, kas Ventspilī piegādāts no Dānijas. Dūmeņa uzstādīšana noritēja pašvaldības SIA „Ventspils siltums” projekta „Dūmgāzu kondensatora uzstādīšana biokurināmā katliem Talsu ielā 69” ietvaros.

Dūmgāzu kondensatora uzstādīšana ir mūsdienīgs risinājums, kas dos iespēju palielināt šķeldas katlu siltumenerģijas ražošanas efektivitāti. Ar jaunās iekārtas palīdzību siltums no dūmgāzēm tiks novadīts siltumapgādes sistēmā. Tādā veidā palielināsies ne tikai ar biomasu saražotās siltumenerģijas apjoms, bet arī samazināsies nepieciešamais kurināmā apjoms. Bez tam samazināsies arī cieto daļiņu apjoms dūmgāzēs un gaiss kļūs ievērojami tīrāks.

Kā viens no galvenajiem priekšnosacījumiem dūmgāzu kondensatora uzstādīšanai ir siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana, kas paver iespēju saglabāt siltumenerģijas ražošanas tarifu stabilu arī turpmākajos gados. Plānots, ka pilsētas labā krasta katlumājā uzstādītais dūmgāzu kondensators ļaus ietaupīt ap 11% no katlumājā izmantotā biokurināmā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -6
    Pilsēta 28.01.2019, 09:33:11

    Drīz būs nākamais video kurā parādīs kā kūst sniegs

  • -3
    Didzis_P 28.01.2019, 14:04:56

    Kāds sakars te ar sniegu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: