Astoto zaudējumu Čempionu līgas regulārajā sezonā piedzīvojuši "Ventspils" basketbolisti, šoreiz viesos ar 73:82 piekāpjoties "NIzhny Novgorod" komandai un tā arī atvadoties no izredzēm kvalificēties izslēgšanas mačiem.

Pie pirmā uzbrukuma mačā tika mājinieki, bet tas atdūrās Usmana Dramē blokā, turklāt drīz vien ventspilnieki centrs atklāja mača rezultātu ar diviem soda metieniem. Diemžēl turpinājumā sekoja divas viesu kļūdas, divi mājinieku tālmetieni un vēl viens metiens no tuvākas distances – 2:8. Līdzīgi kā pirms nedēļas Ludvigsburgā, arī Ņižņijnovgorodā mājinieki ļoti agresīvi darbojās aizsardzībā, ātri vien savācot piezīmju normu, turklāt divas ātras piezīmes nopelnīja viens no līderiem Kendriks Perijs.

Toties uzbrukumā problēmu mājiniekiem nebija (aizsardzībā patiesībā arī) – bumba krita grozā no dažādām situācijām un distancēm, divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām panākot 21:10. “Ventspils” uzbrukumu atmodināja Ingus Jakovičs, savācot septiņus punktus pēc kārtas, taču ceturtdaļa noslēdzās ar tālu Ivana Strebkova tālmetienu un +9 laukuma saimniekiem – 26:17.

Piektais Ņižņijas tālmetiens (septiņos mēģinājumos) mājiniekiem ļāva panākt jau 31:17, bet šoreiz grimšanu apturēja kapteiņa Māra Gulbja pieci punkti. Diemžēl arī šīs veiksmes komandu spārnos nepacēla, drīz vien tablo atkal vēstīja 14 punktu deficītu (22:36) un Robertam Štelmaheram nācās pieprasīt jau otro minūtes pārtraukumu. Uz groza apakšu spītīgi virzītā spēle vēlamo rezultātu nedeva, turklāt komandai bija jau septiņas kļūdas.

Ceturtdaļas beigās situāciju nedaudz izdevās uzlabot ar soda metieniem, taču pēdējo vārdu puslaikā teica zibenīgais Perijs, ātri tiekot līdz ventspilnieku grozam un, neviena netraucēts, raidot tajā bumbu – 31:45. Ventspilnieki bija pieļāvuši desmit kļūdas (mājiniekiem 4), metienu precizitāte bija sliktāka (40% pret 50% no spēles), taču nedaudz bija izdevies uzvarēt cīņu par atlēkušajām bumbām (16 pret 15).

Glābšanas darbu sākšanu atlikt nevajadzēja, un vismaz aizsardzībā ventspilniekiem tas sanāca, taču atrast ceļu uz sāncenšu grozu gan ne. Kad tas izdevās, atbildi parādā nepalika arī mājinieki, tāpēc mīnusi nedila. “Ventspilij” bija nepieciešami lielāki veiksmes mirkļi, kas ceturtdaļas beigās arī tika sagaidīti. Jakoviča tālmetiens beidzot ļāva tikt zem -10, taču veiksmes mirklis ar to arī beidzās. Septiņi punkti pēc kārtas nu sabira ventspilnieku grozā, bet Lomaža pustālais ļāva izlīdzināt ceturtdaļas rezultātu un atjaunot -14 uz tablo – 49:63.

Arī mača pēdējā daļā komandas cerības uz atspēlēšanos noraka tās pašas problēmas – kļūdas un nespēja nobremzēt mājinieku uzbrukumu. Epizodiski izdevās pietuvoties desmit punktu robežai, bet, lai sarūpētu intrigu, “Ventspilij” jaudas šoreiz pietrūka. Nepilnas divas minūtes līdz mača beigām Jakovičs trāpīja no tālās distances un pievilka līdz 68:76, iededzinot pēdējo cerību stariņu, ko divi mājinieku pustālie metieni ātri vien nodzēsa.

Zaudējums 73:82, kas pārvelk svītru ventspilnieku izredzēm uz vietu Čempionu līgas astotdaļfinālā, taču Eiropas sezonu vēl iespējams turpināt otrā FIBA organizētā turnīra izslēgšanas spēlēs. Lai tiktu uz tām, jānosargā vieta apakšgrupas sešiniekā.

Pārējās A apakšgrupu spēles risināsies rīt, bet regulārā sezona tiks noslēgta nākamnedēļ - "Ventspils" 5. februārī savā laukumā uzņems "Avellino", turklāt visi mači sāksies pulksten 19.30.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    No malas 30.01.2019, 04:32:10

    Katram savs.

  • -1
    .Barons. 30.01.2019, 11:55:49

    Jedem das Seine.(To ir pa Vācisk,le zinat).

  • -4
    keda 30.01.2019, 11:41:21

    Kaut kā negāja pret to agresīvo spēli. Šie, atšķirābā no fričiem, agresīvi un precīzi arī uzbruka. Grūti viesos aizķerties, ja mājinieki trāpa un smacē :(
    Cerams, to Eiropas kausu nosargās tomēr un būs vēl tādas spēles šosezon.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: