Daugavpils novadā notika Latvijas čempionāts garajā ciklā, kurā Ventspils svarbumbu celšanas kluba „Ventspils Atlants” komanda kļuva par čempionu svarbumbu stafetē pieaugušajiem, kā arī izcīnīja individuālas balvas.

Pieaugušo komandas sastāvā stafetē startēja Artūrs Tančins, Vasilijs Giņko un Jevgeņijs Gordejevs. Katrs no viņiem cēla 32 kg svarbumbas pa 3 minūtēm un summā viņi apsteidza tuvākos sāncenšus par 10 punktiem.

Individuālā ieskaitē pieaugušajā grupā Artūrs Tančins izcīnīja čempionu titulu kategorijā līdz 78 kg, paceļot divas 24 kg svarbumbas 10 minūtēs 66 reizes. Vasilijs Giņko kļuva par čempionu svara kategorijā virs 95 kg, 10 minūtēs paceļot divas 24 kg svarbumbas 123 reizes. Kopā ar Vasiliju tajā pašā svaru kategorijā startēja Jevgēņijs Gordejevs, kurš izcīnīja bronzas medaļu.

Vadoties pēc izmaiņām starptautiskajos noteikumos, šajās sacensībās tika apvienotas vairākas svaru kategorijas vīriešiem un sievietēm, kas ievērojami paaugstināja konkurenci. Tādēļ Giņko un Gordejevam nācās startēt vienā svara kategorijā, bet ļoti sarežģīja situāciju vienīgajai komandas meitenei. Lindai Stratovai ar personīgo svaru 52 kg nācās sacensties kategorijā līdz 63 kg. Viņa pacēla 12 kg svarbumbu 68 reizes un izcīnīja 4. vietu junioru un 5. vietu pieaugušo konkurencē, dodot komandai ļoti vajadzīgus punktus. Tostarp, pateicoties viņai, Latvijas čempionāta kopējā ieskaitē Ventspils izcīnīja 3. vietu. Artūrs Tančins un Vasilijs Giņko kārtējo reizi ieguva Latvijas čempionāta titulus veterānu grupā.

Šobrīd svarbumbu celšanas klubs „Atlants” aktīvi trenējas, lai kļūtu par Latvijas kausa posma, kas septembra beigās notiks Ventspilī, uzvarētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: