Ventspilnieks Mareks Mitens aizvadījis šīs sezonas otro sauso maču Leiksuperioras Universitātes Lakers vārtos, palīdzot komandai svinēt minimālu uzvaru pār konferences līderiem.

Lakers šajā spēļu kārtā viesojās pie WCHA konferences līderiem – Minesotas Universitātes Mavericks hokejistiem, kuri šajā sezonā savā laukumā vēl nebija zaudējuši ne reizi, bet čempionāta reitingā ieņem sesto vietu. Komandu pirmajā mačā šī tradīcija netika lauzta – pēc diviem periodiem viesi bija zaudētājos ar 1:4, bet trešajā savus mīnusus sanāca tikai nedaudz sadeldēt, kas nozīmēja zaudējumu ar 3:5. Niku Kosofu Lakers vārtos mājinieki patraucēja ar 34 metieniem, no kuriem atvairīti tika 29, bet komanda pārtrauca astoņu nezaudēto spēļu (septiņas uzvaras un neizšķirts) sēriju.

Nākamajā dienā Lakers vārtos atgriezās Mitens, kurš šajā sezonā bija spēlējis septiņos mačos, trijos no tiem izcīnot uzvaru. Šoreiz rezultātu atklāja viesi, kas bija precīzi pirmās trešdaļas vidū, bet, lai cik tas arī nebūtu dīvaini, atlikušajā laikā vārtu guvumu vairs nebija. Mājinieki izdarīja 29 metienus pa Mareka sargātajiem vārtiem, tika pie trim iespējām spēlēt vairākumā, bet ventspilnieka sargātos vārtus tā arī neatslēdza. Tā Mavericks bija ne vien šīs sezonas pirmā neveiksme savā laukumā, bet arī pirmais zaudējums pēc sešu panākumu sērijas. Savukārt Mitenam tā bija otrā sausā spēle šajā čempionātā, tā ka tieši pusi no savām uzvarām viņš izcīnījis, atstājot savus vārtus neieņemtus.

Savu pirmo sauso panākumu Mareks svinēja jau sezonas sākumā oktobra vidū, turklāt arī spēlējot izbraukumā un arī ar 1:0. Tiesa, metienu toreiz bija par diviem vairāk, turklāt Lakers spēlētājs tika atzīts par nedēļas labāko vārtsargu konferencē. Šoreiz viņam tika mača pirmās zvaigznes gods, kā arī pagājušās nedēļas universitātes labākā atlēta tituls. Konferences balvu saņēma Bemidji State vārtsargs Zaks Driskols, kurš divos mačos atvairīja 51 metienu, vienā spēlē uzvarot papildlaikā, bet otrajā neielaižot nevienu ripu. Balvu dalītāji Mitena sasniegumu izbraukuma mačā arī nebija palaiduši garām, nosaucot to par vienu no zīmīgākajiem pagājušās nedēļas notikumiem.

WCHA konferencē Lakers hokejisti tagad pakāpušies par vienu vietu un ir ceturtie, tiesa, drūzmēšanās tabulas vidusdaļā ir visai ievērojama – divām komandām, tajā skaitā arī Lakers, ir 32 punkti, bet Bemidji State – 31 punkts, un tieši šī komanda nedēļas nogalē viesosies pie Mareka un kompānijas. Čempionāta reitingā komanda saglabā 18. vietu, kas ir pēdējo sezonu labākais rādītājs. Mitens šosezon aizvadījis astoņas spēles, kurās izcīnījis četras uzvaras, kopumā atvairot 92,3% pretinieku metienu. Tas ir viens no labākajiem rādītājiem līgā, taču aizvadīto spēļu skaits šobrīd ir par mazu, lai ventspilnieka vārds parādītos statistikas līderu sarakstā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: