Kultūras centrā aizvadīta ikgadējā Ventspils Gada atzinības sportā pasniegšanas ceremonija. Aizvadītā gada balvas sportā saņēma Rūta Lasmane, Ilmārs Vensbergs, Valdis Cela, Māris Grīva, Eduards Andruškēvičs, Viktors Ščerbatihs, Basketbola klubs Ventspils, hokeja klubs Venta 2002, Kārlis Lasmanis un Rebeka Koha.

Pirms pilsētas balvu pasniegšanas Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers pasniedza balvu Ventspils olimpiskās vienības sportistei Rebekai Kohai par mērķtiecību, izciliem sasniegumiem svarcelšanā un Latvijas vārda popularizēšanu pasaulē, laikraksta Ventas Balss galvenai redaktorei Gundegai Mertenai par personīgu ieguldījumu sporta un aktīva dzīvesveida popularizēšanā Ventspils pilsētā. Pateicību no augstas klases sportistiem saņēma arī Olimpiskā centra Ventspils viesnīcas pārvaldniece Inta Tomsone par sadarbību sporta nometņu organizēšanā.

Balvu ieguvēji tika sveikti deviņās nominācijās. Astoņās uzvarētājus noteica profesionāli jomas pārstāvji - Sporta komisija un Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja -, bet nominācijā Ventspilnieku simpātija sportā uzvarētāju noteica tikai un vienīgi iedzīvotāju balsojuma rezultāti.

Atzinības ieguva:

Cerība sportā: Rūta Kate Lasmane

Pasaules U20 čempionātā trīssoļlēkšanā izcīnīja 5. vietu ar rezultātu 13,54m. Sasniedza divus Latvijas junioru rekordus. Latvijas U20 čempionāta uzvarētāja trīssoļlēkšanā.

Paraugs sportā: Ilmārs Vensbergs

Volejbola kluba Ventspils treneris, ilggadējs volejbola sacensību organizators un veterānu volejbola aktīvists. Cilvēks, kurš  savu spēku un zināšanas veltījis volejbolam vairāk nekā 40 gadus, gan kā izcils volejbola spēlētājs, gan kā treneris un tētis, kurš arī savus bērnus ir ievirzījis sportā.

Gada seniors: Valdis Cela

Ventspils veterānu sporta kluba dalībnieks. Latvijas un Eiropas labākais seniors vieglatlētikā 2018. gadā.  Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās senioriem izcīnīja četras zelta medaļas, ar jaunu pasaules rekordu izcīnīja uzvaru pieccīņā (4575) un atkārtoja Eiropas rekordu kārtslēkšanā (3,20 m). Tāpat Valdim zelta medaļas augstlēkšanā (1,53m) un trīssoļlēkšanā (10,36m). Pasaules čempionātā vieglatlētikā senioriem izcīnīja zelta medaļas 80 metru barjerskriešanā (13,81 sek.), trīssoļlēkšanā  (10,35m) un tāllēkšanā (4,98m), kā arī sudraba medaļas kārtslēkšanā  (3 m) un augstlēkšanā  (1,51m).

Mūža ieguldījums sportā: Māris Grīva

Viena no leģendārākajām Latvijas sporta personībām. Darba mūžu veltījis sportam. Māris Grīva ir 1980. gada olimpiskā čempiona šķēpa mešanā Daiņa Kūlas treneris  un kādreizējā Latvijas rekordista, trīs olimpisko spēļu (2000., 2004. un 2008.) dalībnieka šķēpmetēja Ērika Raga treneris, kā arī 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu dalībnieces tāllēkšanā Laumas Grīvas treneris. Māris Grīva šobrīd turpina darbu ar talantīgākajiem vieglatlētiem.

Labākais treneris: Eduards Andruškēvičs/Viktors Ščerbatihs

Svarcēlāju Rebekas Kohas, Ritvara Suhareva, Artūra Plēsnieka, Vadima Koževņikova un Danielas Ivanovas treneri, kuru audzēkņi 2018.gadā izcīnījuši godalgotas vietas Eiropas čempionātā pieaugušajiem, kā arī pasaules un Eiropas junioru un jauniešu čempionātos.

Labākā sporta komanda: Basketbola klubs Ventspils

Desmito reizi kļuva par Latvijas čempioniem finālsērijā ar 4:2 pārspējot VEF Rīga komandu. Startē FIBA Čempionu līgas turnīrā.

Ventspilnieku simpātija sportā: Hokeja klubs Venta 2002

Otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas hokeja 1. līgas čempioniem.

Labākais sportists: Kārlis Pauls Lasmanis

Latvijas ielu basketbolā 3x3 izlases sastāvā Eiropas kausa izcīņā  Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē izcīnījis 2.vietu un Pasaules tūres finālturnīrā Pekinā, startējot vienā komandā ar Nauri Miezi, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu, izcīnīja 2. vietu.

Labākā sportiste: Rebeka Koha

Eiropas pieaugušo čempionātā svarcelšanā 1. vieta summā (220 kg). Pasaules pieaugušo čempionātā 3. vieta summā (227 kg). Pasaules junioru čempionātā 1. vietasummā (219 kg). Eiropas junioru čempionātā 1. vieta summā (220kg).

Pasākuma laikā tika demonstrēta filma par 2018. gada nozīmīgākajiem notikumiem Ventspils sportā, kā arī apmeklētājus priecēja mūziķis Daumants Kalniņš un Ventspils Bigbends Renāra Lāča vadībā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: