Ik gadu pašvaldības iestāde «Komunālā pārvalde» organizē koku zāģēšanas un kopšanas darbus pilsētas teritorijā, lai veidotu sakoptu dabas ainavu. Šobrīd aktīvi noris koku vainagu formu veidošana, kā arī nokaltušo zaru un koku izņemšana.

Koku kopšana un ainavu veidošana tiek organizēta gada pirmajos mēnešos līdz 15. aprīlim, kad iestājas putnu ligzdošanas laiks un visi kopšanas darbi ir jāpārtrauc. Izņēmumi, protams, ir stipra vēja laikā nogāztie un nolauztie zari, kurus pēc vajadzības izzāģē. Koku kopšanas darbus pilsētā atsāk no 30. jūnija. Šos darbus veic profesionāli arboristi, kuri speciāli aprīkoti un apmācīti koku zāģēšanā, vainagu koriģēšanā, formu veidošanā, nokaltušo zaru un koku izņemšanā, kā arī bīstamos kokus novākšana, kas apdraud ēkas, elektrolīnijas un citus objektus, pārzinot darba paņēmienus strādājot augstumā.

Šogad kopšanas darbos paredzēta zaru pacelšana virs ietvēm, brauktuvēm un veloceliņiem, lai tie netraucētu pilsētas iedzīvotājiem pārvietoties pa pilsētu, kā arī koku veidošana, atbrīvojot gaismas plūsmu laternām. Pašvaldībai piederošajās teritorijās koku un zaru zāģēšanas darbus saskaņā ar iepirkumu procesu veic SIA Galantus. Koku vainagu veidošanas un pacelšanas darbi tiek organizēti Reņķa dārzā, Lakstīgalas ielā, Rindas ielā, Lielajā prospektā un daudzās citās vietās pilsētas teritorijā.

Visi minētie darbi tiek veikti ar mērķi saglabāt koku dabīgo vainaga formu un panākt lielāku zaļo lapu laukumu. Darbu paveikšana uzlabo pilsētvidi, nodrošinot Ventspili ar veselīgiem, lieliem un stipriem kokiem.

Tāpat šobrīd norisinās cenu aptauja iepirkumam Koku zāģēšana Ventspils pilsētas kapu teritorijās un tiks izsludināts konkurss avārijas koku zāģēšanai. Pagājušajā gadā tika veikta kapu teritorijas apsekošana, kuras laikā tika iezīmēti nokaltušie un potenciāli bīstamie koki. Apstādījumu saglabāšanas komisija veica katra koka stāvokļa izvērtēšanu un tika saņemta atļauja koku zāģēšanai. Tiek paredzēts, ka līgums par avārijas koku zāģēšanas darbiem kapu teritorijā tiks slēgts jau tuvākās dienās, līdz ar to šajā pavasarī tiks uzsākta koku zāģēšana Ventspils kapu teritorijās.

Arī iedzīvotājiem ir iespēja ziņot par apgāztiem, nolūzušiem kokiem un lieliem koku zariem, tā paātrinot problēmu novēršanu, zvanot pa tālruni 63624269 vai 26479639.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: