29 gadus vecais ventspilnieks Madars Apse ir viens no 50 pasaules skeitbordistiem, kurš izvirzīts prestižajai pasaules gada skeitera balvai “Skater of the Year." 2018. gada pasaules labāko skeitbordistu noteiks skeitborda žurnāla "Thrasher" izveidotajā līdzjutēju balsojumā.

"Thrasher" balvu pasniedz kopš 1990. gada, kad par pasaules labāko skeitbordistu atzina šī sporta veida ikonu Toniju Hauku.

"Ņemot vērā, ka skeitborda industrijā īsti nav lielākas balvas par šo, tad kaut vai būt nominētam ir ļoti, ļoti forši un priekš manis liels sasniegums," pastāstīja Madars Apse. Vaicāts par lielākajiem konkurentiem nominantu sarakstā, Apse norāda, ka tādu nav, jo visi ir savējie.

"Skater of the Year" balvai tiek nominēti aktuālākie un aizvadītā gada produktīvākie skeitbordisti. Apse skaidro, ka arī viņam šis ir bijis aizņemts gads – skeitborda uzņēmums "Element" ir izdevis skeitborda filmu "Peace", kurā lielu lomu spēlē arī latvietis. Tāpat viņa komanda uzvarēja vienās no šā brīža populārākajām skeitborda sacīkstēm, ko rīko "Thrasher" un televīzijas kanāls "Viceland", – "King of the Road", kurās divu nedēļu garumā, ceļojot cauri ASV, komandas pilda izaicinājumus.

Runājot par nākotnes plāniem, Madars Apse ir lakonisks: "Jāturpina skeitot!" Atklāj, ka priekšā ir gana daudz darba, jo nākamajā gadā kompānija "DC Shoes" veiks filmēšanu Eiropā, kurā piedalīsies arī latvietis.

Tiesa, šobrīd no aktīvas skeitošanas Apse ir spiests paņemt pauzi, jo sarautu potītes saišu rezultātā ir tikko pārdzīvojis operāciju. Tāpat atlabšanas laikā tiks veiktas arī citas profilaktiskas ķirurģiskās iejaukšanās, lai sagatavotos nākamajai sezonai.

Šajā vasarā Madars Apse iespēja arī izveidot nelielu skeitborda tūri Latvijā, kuras ietvaros dažādās pilsētās varēja sastapt pasaulē atzītus skeitbordistus.

Nobalsot par 2018. gada pasaules labāko skeitbordistu var ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: