Paplašinot centralizētās siltumapgādes pakalpojuma pieejamību, pašvaldības SIA Ventspils siltums Vecpilsētā būvē jaunu siltumtrasi 165,5 metru garumā. Saistībā ar jaunās siltumtrases izbūvi šai rajonā noteikti transporta kustības ierobežojumi.

Saistībā ar siltumtīklu pieslēguma izbūvi jaunu objektu – Akmeņu ielā 3, Lielajā ielā 11 un Lielajā ielā 16, kā arī Pils ielā 21 un Pils ielā 23 – pievienošanai centralizētajai siltumapgādes sistēmai no šā gada 12. novembra līdz 28. decembrim būs slēgta transportlīdzekļu satiksme Akmeņu ielas posmā no Lielās ielas līdz ēkai Akmeņu ielā 3. Savukārt no 27. novembra līdz 28. decembrim automašīnu kustības ierobežojumi būs Pils ielā, posmā no ēkas Pils ielā 28 (kino Rio) līdz Lielajai ielai. Šajā laikā transporta kustībai būs arī slēgts Lielās ielas un Akmeņu ielas krustojums, tāpēc autovadītājiem lūgums sekot līdzi izvietotajām ceļa zīmēm.

Pašvaldības SIA Ventspils siltums siltumtrases izbūves un teritorijas labiekārtošanas darbus veiks par saviem līdzekļiem. Būvdarbus veiks SIA Wesemann par kopējo summu 79 769 eiro, neskaitot PVN. PSIA Ventspils siltums valdes priekšsēdētājs Arnis Uzaris min vairākas jaunās siltumtrases izbūves priekšrocības Vecpilsētā. Pirmkārt, patērētāji arī šajā pilsētas daļā iegūs iespēju izmantot centrālās siltumapgādes pakalpojumus. Otrkārt, pateicoties centrālajai siltumapgādei, varēs atteikties no krāsns apkures, kas savukārt pozitīvi ietekmēs gaisa kvalitāti, samazinot gaisa piesārņojumu ar ogļskābo gāzi (CO2) un citiem degšanas produktiem. Treškārt, siltumtrases būvniecība ļaus uzlabot infrastruktūru Vecpilsētā un veicināt attīstības procesus.

Svarīgs arguments par labu centrālajai siltumapgādei ir arī ievērojamais granulu sadārdzinājums, jo tas ir apkures galvenais kurināmais tur, kur nav pieejama centrālā siltumapgāde. Ņemot vērā granulu pašreizējo tirgus cenu, kā arī iekārtu un to ekspluatācijas izdevumus, PSIA Ventspils siltums tarifs kļūst arvien konkurētspējīgāks un saistošāks arī privātajiem patērētājiem, pārliecināts Uzaris.

Vecpilsētā uzsākta siltumtrases izbūve, kas nodrošinās centrālās siltumapgādes pakalpojumu pieejamību pašvaldības iestādēm un privātajiem patērētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Krišs Daugulis 27.11.2018, 14:11:52

    Ņemot vērā granulu pašreizējo tirgus cenu, kā arī iekārtu un to ekspluatācijas izdevumus, PSIA Ventspils siltums tarifs kļūst arvien konkurētspējīgāks un saistošāks arī privātajiem patērētājiem
    Pēc šī paplašinātā teikuma var secināt, ka PSIA Ventspils siltums privātajiem siltummezglu uzsauc, kā arī Ventspils siltums, par saviem līdzekļiem veic ikgadējās mērierīču pārbaudes un siltummezgla apkopes.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: