Par investīcijām draudzīgāko republikas nozīmes pilsētu atzīta Ventspils, kurai seko Valmiera, bet trešajā vietā ierindojas Liepāja, liecina Latvijas Biznesa savienības prezentētais indekss "Investīcijām draudzīgākā pašvaldība".

Indekss "Investīcijām draudzīgākā pašvaldība" balstās uz reģionu apkopoto pašvaldību pašnovērtējumu, aktivitāti uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūras veidošanā un pašvaldību teritorijā esošo uzņēmumu finanšu-ekonomiskajiem rādītājiem.

Latvijas Biznesa savienības padomes priekšsēdētāja Elīna Egle pasākumā pateicās Latvijas pašvaldībām par sniegto atbalstu mazajiem uzņēmumiem, norādot, ka tieši tās nereti rosina mazos uzņēmumus uzsākt biznesu.

Pēc viņas sacītā, indekss ir iespēja iegūt visaptverošu skatījumu par finanšu un ekonomiskajiem rādītājiem, kā arī paraudzīties uz pašvaldību paveikto un darāmajiem darbiem, lai pašvaldības justos labi un attīstītos.

Vides reģionālās un attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Rinalds Muciņš indeksa prezentācijā pauda gandarījumu par pašvaldību doto ieguldījumu investīcijām draudzīgas vides nodrošināšanā un novēlēja nākamajā valsts simtgadē tām paveikt vēl vairāk.

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēža padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane indeksa prezentācijā pauda pārliecību, ka pašvaldības ar savu paveikto ir vistuvāk cilvēkiem un uzņēmējiem, rīkojot atbalsta pasākumus uzņēmējiem, grantus, mājražotāju tirdziņus, nodrošinot iedzīvotājiem īres dzīvokļus, atbalstot sociālo uzņēmējdarbību. Vienlaikus viņa piebilda, ka šajā kontekstā būtu nepieciešams lielāks valdības atbalsts.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • -4
    Ivars Jansons 08.11.2018, 11:07:02

    Va ta tas ir tas pats Vītoliņš??? Kāpēc vēl nav pensijā???

  • -11
    keda 08.11.2018, 11:10:45

    Nedo dies, aiziet pensijā un saiet jansonā. Strādāsim labāk līdz nāve mūs šķir!

  • -2
    Margrieta. 08.11.2018, 12:57:48

    Kamdēļ tad šamējam penzijā,iet,kad ienākumi tīri brangi,strādājot domē?
    http://www.ventspilnieks.lv/zinas/visu-pasvaldibu-vidu-lembergam-nesamerigi-vislielakie-ienakumi-vitolins-tresais-turigakais/

  • 0
    Egils Liepins 08.11.2018, 19:17:42

    Jā, tas ir tas pats Vītoliņš, kurš iepeldēja Ventspilī reizē ar Lembergsu kaut kad 1988. gadā, nosēdēja viņam pie sāniem visus šos gadus un pilnīgi neko nevar pateikt par Lembergsa noziedzīgajām darbībām. Toties alga lielāka nekā premjeram.

  • -7
    sranskis 08.11.2018, 19:30:54

    Janson, kā izgāzies ar čehu mēbelēm labāk pastāsti!

  • -2
    Ivars Jansons 08.11.2018, 12:34:45

    Keda, keda, kā tu no zābaka uzkalpoji par boti? Lūdzu, pasveicini kuratoru Vītoliņu, un arī kuratoru Blumbergu. Viņu cilvēkmīlestība nav izmērāma, tāpat, kā SMAKAS ostā!!!

  • -10
    keda 08.11.2018, 13:46:39

    Cik ta bieži paskaties Ladmaņa kameras video , kur par kancerogēniem stāsti un kur domē huļiganku taisi? Silda vecumdienās tā doma, ka lieli kungi izvēlējuši par savu ruporu, ne?
    Starp citu, nopietns jautājums - kad un kāpēc tika pieņemts lēmums par pārcelšanos uz Ventspili? Tak neesi vietējais, bet tagad sanāk te pēc paša izvēlēs veselību maitāt.

  • -10
    keda 08.11.2018, 13:47:49

    Es te skatos, lec kā īleni no maisa tās pašas kompānijas advokāti :) Nah Nahs citā tēmā, 'šite Margrieta - tie maz ir 2 dažādi cilvēki? :D

  • 0
    Barons 08.11.2018, 15:13:47

    ked kundz.
    Būs izlasit Portāl lietošan Noteikums:
    https://www.ventasbalss.lv/lietosanas-noteikumi
    Tur neir rakstit,cig Vārd drīkst būt,kaut vai astoņdesmit.
    Un es ar būs aizstāvet Janson kung,jo viņ ir pret Lemberg Patvaldib,le zinat.

  • -11
    keda 08.11.2018, 15:48:58

    :D vienīgais, ko viņš grib, tas ir kliedēt savu garlaicību un nesajuties vientuļš :)

  • -3
    Ivars Jansons 08.11.2018, 20:20:41

    Draudzīgs padoms botei - turpini rūpīgi skatīties tos video, parādot tos pēc iespējas lielākam skaitam Vītoliņa elektorātam. Paliksi slavens. Tu vari nākt arī filmēties pie mūsu īpašuma, kur uzņemtas daudzas epizodes LPSR mākslas filmai " Jūras vārti ". P. S. Mūsu radinieki priekšlaicīgi mira no briesmīgā apdraudējuma veselībai un dzīvībai, ko sarūpēja infrastruktūras neveiksminieks...Kārlis Brūders bija Kārbiņu ceha galvenais inženieris... Turpinājums sekos, nāc un izdari labu darbu, - uzņem jaunu video... VZKK skurstenis atkal ir sagāzts!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: