Latvijas čempionāts motokrosā komandu vērtējumā otro gadu pēc kārtas noslēdzās ar Ventspils motokluba Rodeo uzvaru.

Pirms čempionāta pēdējā posma, kas risinājās Cēsīs, Rodeo bija 79 punktu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, kas gan neko vēl negarantēja – bija nepieciešams aizvadīt stabilas sacīkstes. Neskatoties uz traumām, kas Ventspils klubam neļāva startēt spēcīgākajā sastāvā un mainīgajiem laika apstākļiem, kas sacensības padarīja neprognozējamas, Rodeo spēja sakrāt nepieciešamos punktus un nosargāt līderpozīcijas.

Arī šoreiz komandai talkā nāca pieredzējušais Ivo Šteinbergs, kurš tagad pārslēdzies uz enduro krosiem un klasiskajos motokrosos faktiski nebrauc, bet pirmo reizi sezonā Rodeo formu uzvilka arī igaunis Erki Kahro, kurš nesen kļuvis par Somijas čempionu. 85 cc klasē teicams starts padevās Kārlim Reišulim, kurš divas reizes uzvarēja, čempionāta kopvērtējumā gan ieņemot otro vietu. Aleksis Araids, kurš smadzeņu satricinājuma dēļ pirms mačiem vispār nebija trenējies, tikai pēc treniņiem un kvalifikācijas braucieniem pārliecinājās, ka ir gatavs šim posmam. Tajā izcīnīta desmitā un sestā vieta, atnesot komandai svarīgus punktus.

MX2 klasē Šteinbergam vajadzēja iebraukt desmitniekā un abos braucienos tas arī tika paveikts – viņam septītā un sestā vieta. Savukārt MX1 klasē identisku sniegumu nodemonstrēja abi Rodeo igauņi. Prīts Ratseps, kurš turpināja cīņu arī par individuālo medaļu, bija piektais un ceturtais, bet Kahro – ceturtais un piektais. Ar to pietika gan Ratsepa sudraba medaļai, gan visas komandas zeltam.

Par posma uzvarētājiem visai droši kļuva MX Ādaži, taču Rodeo apsteigšanai ar to nepietika – Ventspils klubs posmā ieņēma otro vietu, tā kopvērtējumā nosargājot līderpozīcijas un izcīnot savu 11. čempionu titulu.

Individuāli sekmīga sezona arī kluba direktoram Arvim Sanderam, kurš veterānu klasē Cēsīs bija otrais un sudraba pozīcijā finišēja arī kopvērtējumā. Savukārt Gvido Judeiks, izlaižot vienu posmu, sezonas vērtējumā prata iebraukt labāko pieciniekā.

Vairāk lasiet trešdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Rimich 25.09.2018, 19:31:35

    Dzirkstošs Šampanieša Sveiciens Mūsu Čempioniem! Jā!!! Vēl 1997.gadā sanāca kopā domubiedri, lai apvienotos vienā komandā un, tagad, savā ''pilngadības'' sezonā Komanda savā bagātajā trofeju plauktā ieliek Vienpadsmito Latvijas Komandu Čempiona Kausu! Priecē tas, ka par spīti visām likstām, kas ''pavadīja'' pēdējos gados, komanda ir spējusi sekmīgi tikt tām pāri, pierādot, ka ''RODEO'' Komanda ir Spēks! Esam palikuši bez savas Mototrases , bet šajā sporta veidā Mēs esam ČEMPIONI! Mūsu pilsētā nenotiek vairs Motokrosi, bet Mēs vienalga Esam Labākie šajā Sporta veidā! Visu Cieņu ''RODEO'' komandai ar Arvi Sanderu pie Komandas vadību stūres. VENTSPILS MOTOKLUBS ''RODEO'' IR VIENPADSMITKĀRTĒJS LATVIJAS KOMANDU ČEMPIONS MOTOKROSĀ!!!

  • 0
    Arvis Sanders 26.09.2018, 09:51:49

    Paldies moto vēsturniekam Rimantam par sveicienu, bet vissvairāk vēlos pateikties Rodeo sportistiem ,viņu ģimenēm, mehāniķiem , Rodeo līdzjūtējiem un sponsoriem, atbalstītājiem ,jo šī ir visu mūsu kopējā uzvara šajā smagajā sezonā!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: