Piektdien, 21. septembrī plkst. 10 Olimpiskā centra “Ventspils” stadionā notiks Olimpiskā diena Ventspilī. Šāda diena tiek rīkota, lai vairotu jauniešu interesi par sportu un Olimpisko kustību. Olimpiskās dienas devīze Latvijā ir “Teniss vieno!” un tā notiks 650 norises vietās visā Latvijā.

Plānots, ka vienlaicīgi visās norises vietās rīta vingrošanā piedalīsies jauns pasākuma dalībnieku skaita rekords – vismaz 145 000 dalībnieki no 95 pašvaldībām.

Olimpiskās dienas norise sāksies ar svinīgu līniju, Olimpisko himnu, ka arī Ventspils pilsētas pašvaldības vadītāju uzrunu. Pēc tam plkst. 10:10 sāksies rīta vingrošana, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Ventspils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu bērniem Olimpiskās dienas aktivitātes š. g. 21. septembrī no plkst. 09:30 notiks Olimpiskā centra „Ventspils” vieglatlētikas manēžā.

Olimpiskās dienas pasākumā piedalīsies Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, pilsētas domes vadība, kā arī Ventspils sportisti – Olimpisko spēļu dalībnieki.

Plānots, ka no Ventspils piedalīsies ap 4000 dalībnieku no pirmsskolas izglītības iestādēm, vispārizglītojošām skolām un Ventspils Tehnikuma.

Olimpiskās dienas norises vietas:

1. – 4. klašu skolēni – vispārizglītojošo skolu sporta bāzēs;

5. – 12. klašu skolēni – pilsētas stadionā;

pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi - vieglatlētikas manēžā.

Pēc rīta vingrošanas plānotas stafetes stadionā un sporta sacensības dažādos sporta veidos klašu grupās.

Katram dalībniekam pasniegs SOK un LOK prezidentu parakstītu sertifikātu, kā arī katrā sporta veidā komandām tiks pasniegtas balvas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    AN 17.09.2018, 16:10:42

    Mīnuss divas mācību dienas?
    Romas pāvests ieradīsies 24.09.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: