Jau ceturto gadu pēc kārtas „Apgāds Zvaigzne ABC” rīkoja Lasīšanas stafeti, kurā 7-9 gadus jauno bērnu grupā veicināšanas balvu saņēmusi arī ventspilniece Elīna Krūmiņa-Vaivade. Savukārt Ventspils Bērnu bibliotēka par atsaucību un lasītprieka veicināšanu ieguvusi pateicības rakstu.

Stafetes mērķis ir popularizēt grāmatu lasīšanu, īpašu uzmanību pievēršot jaunizdotajām grāmatām, un veicināt sarunas par grāmatām bērnu un jauniešu vidū vecumā no 7 līdz 16 gadiem.

Jauno lasītāju uzdevums Lasīšanas stafetē bija lasīt grāmatas atbilstoši savām interesēm no „Apgāds Zvaigzne ABC” sagatavotā grāmatu saraksta, iesniegt savas atsauksmes un dalīties ar tām sociālajos tīklos. Atsauksmes par izlasīto vērtēja žūrija (skolotāji, literāti un iepriekšējo Lasīšanas stafešu uzvarētāji). Darbi tika vērtēti 4 grupās: 7–9 gadi; 10–13 gadi; 14–16 gadi; dalībnieku vecāki.

Ik gadus Lasīšanas stafetē iesaistās arī Latvijas publisko bibliotēku bibliotekāri, kuri palīdz piepildīt Lasīšanas stafetes dalībnieku vēlmes, sagādājot kārotās grāmatas.

Šogad Bērnu iemīļotāko bibliotēku TOP 10 iekļuvusi arī Ventspils Bērnu bibliotēka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: