Pēc vasaras pārtraukuma sestdien Ventspilī darbību atsāka pieaugušo nakts patversme, informē Ventspils pilsētas Sociālā dienesta Sabiedrisko attiecību speciāliste Olga Griķe.

Nakts patversme Fabrikas ielā 2 darbojas jau vairākus gadus, un tā tika izveidota, biedrībai "Latvijas Samariešu apvienība" sadarbojoties ar Ventspils pilsētas domi un Štrālzundes Samariešu apvienību. No šā gada maija, kad stājušies spēkā jauni Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi, ir ieviestas būtiskas izmaiņas nakts patversmes pakalpojumu saņemšanas kārtībā. Noteikumi nosaka, ka bezmaksas, tas ir., personai neveicot līdzmaksājumu, uzturēšanās laiks naktspatversmē kalendārā gadā ir 90 dienas - periodā no 1. decembra līdz 31. martam. Sākot ar 91. naktspatversmes pakalpojuma saņemšanas dienu, personai jāmaksā līdzdalības maksa.

Gadījumos, kad personai ir regulāri ienākumi, līdzdalības maksa par vienu nakti noteikta 2% apmērā no iepriekšējā mēnesī gūtajiem ienākumiem, taču, ja personai nav regulāru ienākumu, tad līdzmaksājums par vienu nakti ir viens eiro.

Patversme nodrošina saviem klientiem naktsmītni, īslaicīgu sociālo aprūpi, ēdināšanu, personiskās higiēnas iespējas, kā arī apģērbu, ko ziedojuši ventspilnieki un Vācijas samarieši. Patversmē ir izveidota neliela bibliotēka, ir pieejami preses izdevumi. Ventspils naktspatversmes telpās var uzņemt 30 cilvēkus - gan sievietes, gan vīriešus, savukārt, iestājoties īpaši aukstam laikam, naktspatversmes telpās iespējams izmitināt līdz pat 40 personām. Telpas ir pielāgotas arī personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Septembrī nakts patversme darbosies no plkst.20 līdz 8 rītā, savukārt, sākoties aukstākam laikam, no plkst.18 līdz 8.

Pilna maksa par vienu nakti naktspatversmē ir 9,30 eiro, bet par to laiku, kad patversme strādā pilnu diennakti papildus maksa ir 1,73 eiro dienā. Šogad šī pakalpojuma nodrošināšanai pašvaldības budžetā paredzēti līdzekļi 73 000 eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Nah Nahs. 15.09.2018, 18:22:43

    Kur lai cilvēks,kam nav to regulāro ienākumu,to ērekli lai izrauj?Tukšās pudeles-tās vajag 17 gabalas savākt.Un nemētājas jau uz katra stūra,bez tam citas vajadzības arī ir cilvēkam ikdienā.
    Pīpēt arī vajag kaut ko,un,ja lietus līst un tabaku savākt nevar ,ko tad?
    Patversmi vajag bez maksas,un ,lai nebūtu vajadzīgi nekādi tur papīri un dokumenti.

  • -1
    Ventspils Sociālais dienests 17.09.2018, 17:13:49

    Naktspatversmes pakalpojums vispirms ir piešķirams iedzīvotāju, kuri nonākuši krīzes situācijā un nespēj sevi nodrošināt ar pajumti, pamatvajadzību apmierināšanai. Naktspatversme nodrošina naktsmītni, vakariņas, brokastis un personiskās higiēnas iespējas. Krīzes situācijā nonākušajai personai bez maksas šis pakalpojums pieejams 90 dienas periodā no 1. decembra līdz 30. martam. Savukārt, katram patversmes klientam ir pienākums aktīvi iesaistīties savas problēmas risināšanā un dzīves kvalitātes uzlabošanā, kā arī pildīt līdzdarbības pienākumus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: