Pirmajā Baltijas Frisbija līgas sezonā sudraba godalgas izcīnījusi Ventspils Frisbija līgas komanda, piekāpjoties vienīgi šī reģiona galvenajiem favorītiem Salaspils spēlētājiem.

Baltijas līgas pirmajā sezonā piedalījās septiņas komandas, tiesa, Lietuvu nepārstāvēja čempioni no Vorai, bet gan Viļņas KossMix. Komandas aizvadīja viena apļa turnīru, kas bija sadalīts trīs posmos, taču uz otro no tiem neieradās Igaunijas komandas FFS, līdz ar to godalgu dalīšanā galu galā iesaistījās tikai Latvijas kolektīvi. Pirms izšķirošā posma, kas risinājās Valmierā, bija skaidrs, ka zeltu var paņemt tikai divas komandas – Salaspils vai Ventspils. Abas pirmajos četros mačos bija izcīnījušas uzvaras, tāpēc bija skaidrs, ka Baltijas līgas čempiona titula liktenis izšķirsies to savstarpējā cīņā. Salaspilieši šajā sezonā uzvarējuši visos reģiona turnīros un bija galvenie favorīti arī jaunizveidotajā frisbija līgā, tiesa, ventspilniekiem vēl svaigā atmiņā bija augusta sakumā savās mājās izcīnītā uzvaras Latvijas čempionāta spēlē.

Izšķirošajā mačā par Latvijas zeltu pārāki gan atkal bija salaspilieši, taču Ventspils spēlētāji bija pārliecinājušies, ka gluži neuzvarami viņi nav. Tomēr arī šoreiz turnīra svarīgākajā mačā dabūt sāncenšus uz dēļiem nesanāca – Salaspils svinēja pārliecinošu uzvaru 15:4, Ventspilij arī šajā turnīrā atstājot sudrabu. Ventspilnieku rindās pirmajā Baltijas frisbija līgas sezonā spēlēja Andrejs Krauze, Edgars Būdiņš, Ēriks Podgurskis, Ēriks Šulcs, Ģirts Zaķis, Kristaps Veckāgans, Mārcis Skudra, Matīss Vilciņš, Niklāvs Šnepsts, Roberts Dūdiņš un Viesturs Kļaviņš. Bronzas godalgas dramatiskā cīņā nodrošināja Valmieras komanda.

Arī Baltijas sieviešu čempionātā, kurā startēja četras komandas, uzvarēja Salaspils vienība, otrajā vietā atstājot Tartu komandu Flying Lemons, bet tālāk sekoja Rīgas un Ogres spēlētājas. Ar šīm sacensībām arī noslēgusies Latvijas āra maču sezona.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: