Šogad vairākās izglītības iestādēs Ventspilī norisinājušies ievērojami remontdarbi, un kopumā tie izmaksājuši 2,8 miljonus eiro.

Lielākie būvniecības darbi šogad notikuši 1.pamatskolā, Pārventas pamatskolā, Ventspils Valsts 1.ģimnāzijā, 2., 4. un 6.vidusskolā. Būvniecības darbi tika īstenoti gan no pašvaldības un valsts budžeta, gan arī no projekta Izglītības iestāžu mācību vides infrastruktūras uzlabošana un materiāltehniskās bāzes pilnveidošana finansējuma. Kopumā būvdarbi izmaksā 2,8 miljonus eiro.

1. pamatskolā šogad izremontētas astoņas mācību klases, izbūvēta informāciju un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) infrastruktūra visā skolā, kā arī pilnībā labiekārtota skolas teritorija. Savukārt Pārventas pamatskolas pirmajā stāvā remontēja trīs mācību klases un izbūvēja IKT infrastruktūru.

Valsts 1. ģimnāzijā pilnībā atjaunota skolas piebūve – gaiteņi, kāpnes un labierīcības, izremontētas septiņas mācību klases, atjaunoja elektroapgādes sistēmu un izbūvēta ugunsgrēka automātiskās atklāšanas sistēma. Tāpat visā skolā veikta IKT izbūve, izglītības iestādē uzstādīta jauna balss izziņošanas sistēma. Savukārt par godu skolas 100 gadu jubilejai pie ēkas plānots uzstādīt piemiņas zīmi skolas dibinātājam Teodoram Grīnbergam.

2. vidusskolā būvdarbi skāruši sporta zāli un tās palīgtelpas. Blakus skolai tiek būvēta segtā BMX ziemas treniņbāze, kuru izmantos sporta skolas Spars audzēkņi. Plānots, ka sporta zāli un segto BMX ziemas treniņbāzi varēs atklāt gada nogalē.

4. vidusskolas otrajā stāvā norisinājās remontdarbi astoņās mācību klasēs, izbūvēta arī IKT infrastruktūra. Līdzīgi darbi veikti arī 6. vidusskolā, kur papildus atjaunota elektroapgādes sistēma, izveidota ugunsgrēka automātiskās atklāšanas un balss izziņošanas sistēma, veikti remontdarbi skolas ēdamzālē.

Ventspils Izglītības pārvaldē informēja arī, ka pirmsskolas izglītības iestādē Saulīte veikts vienas grupas telpas remonts, tāpat izglītības iestādēs notikuši mazāki būvniecības darbi – daļēji atjaunotas fasādes, lieveņi, ieejas mezgli, ūdens notekcaurules, teknes. Savukārt pirmsskolas izglītības iestāžu teritorijās notika inventāra un rotaļiekārtu remonts.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    norge 31.08.2018, 10:00:28

    nu un kads sakars skolu remontiem ar BMX trasi ?

  • -5
    keda 31.08.2018, 10:35:31

    Kāda trase? Zāle treniņiem, kas atrodas pie skolas sporta zāles, ko tu nesaproti?

  • 0
    norge 31.08.2018, 15:17:02

    to keda nu un vai skolas macibu programa ir ieviests BMX ? domaju ka ta celtne atiecas uz ventspils OC nevis uz izglitibas iestadem

  • -4
    keda 31.08.2018, 15:32:52

    Gan jau skolēni arī varēs izmantot, turklāt bmx ir zem sporta skolas, kas ir zem izglītības pārvaldes.

  • 0
    norge 01.09.2018, 08:47:17

    to keda , ok tad jau ari var celt uz skolu rekina ari piemeram kerlingu halli tad slekto petangas halli un ta talak jo cik zinu jauniesi ari spele vinus

  • 0
    Andrejs Pornieks 03.09.2018, 10:48:46

    Paldies, ko vajag to vajag, labs jau darbiņš kas padarīts.
    2,8, acīmredzot vandāļu atstātos graustus neieskaitot.
    Vai pat vispār Mūzikas vidusskola neskaitās māc. iest., bērnudārzs gan skaitās.
    Starp citu, galvaspilsētā noskatījos, industriālo graustu rajonos var rīkot šādus tādus asprātīgus burziņus jaunatnei.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: