Latvijas U18 basketbola izlase no Ventspils atvadījās ar dramatisku uzvaru mača galotnē, ar 62:61 pārspējot Turcijas vienaudžus un iekļūstot Eiropas astoņu labāko junioru izlašu skaitā.

 

Latvijas izlase A apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras un ieņēma pirmo vietu, bet Turcija B apakšgrupā uzvarēja tikai vienā no trim spēlēm un palika ceturtā. Mača pirmajā puslaikā šāds spēku samērs arī bija vērojams laukumā. Lai gan turki cīnījās ļoti azartiski un daudz uzbruka grozam, metienu precizitāte bija ļoti zema, bet latvieši atbildēja ar teicamu realizācijas procentu. Pirmās ceturtdaļas izskaņā Dāvis Vīksne iemeta jau savu ceturto trīnīti, panākot 30:16, bet otrā tika sākta ar vēl septiņiem punktiem pēc kārtas.

Līdz lielajam pārtraukumam viesi gan pietuvojās līdz 13 punktiem (42:29), taču lielākās nepatikšanās sākās trešajā ceturtdaļā... Tajā Latvijai izdevās gūt vien piecus punktus, un pirms izšķirošajām desmit minūtēm mājinieki jau bija zaudētājos 47:48, turklāt tās sākās ar vēl četriem punktiem. Latvijas punktus beidzot izkustināja Artūra Kuruca metiens no groza apakšas, bet pirmo tālmetienu pēc ilgākas pauzes realizēja Kristaps Ķilps – 54:58 un cerības atspēlēties bija atjaunotas.

Mača izšķirošajos brīžos jaunajiem latviešiem roka nodrebēja, metot no soda metienu līnijas, toties aizsardzībā mūsu juniori cīnījās kā lauvas un tika pie iespējas izraut vismaz pagarinājumu. Tā arī tika izmantota – Artūrs Žagars pēc caurgājiena atmeta bumbu Kurucam, kurš bija precīzs no tālās distances. Nākamais turku uzbrukums nebija sekmīgs, turklāt tūlīt sekoja noteikumu pārkāpums pret Žagaru, kurš vienu no soda metieniem realizēja – 62:61, jāspēlē 27 sekundes.

Turki notikumu gaitu nesasteidza un grozam uzbruka aptuveni desmit sekundes līdz spēles beigām, taču netrāpīja. Cīņā par atlēkušo bumbu pārāki bija viesi, kuri atlikušajā laikā pamanījās izdarīt vēl vairākus metienus, tomēr bumbu grozā tā arī neiedabūja un laimīgu uzvaru svinēja Latvija!

Tagad turnīrs pārceļas uz Rīgu, kur jau piektdien Latvija ceturtdaļfinālā tiksies ar Lielbritāniju, bet šī dueļa uzvarētāju pusfināla gaida cīņa ar Lietuvas un Krievijas cīņas veiksminieku, savukārt zaudētājs turpinās cīņu par piekto vietu. Ceturtdaļfināla mačos vēl tiekas Francija un Melnkalne, kas sensacionāli no tālākās cīņas izsita spāņus, kā arī Vācija un Serbija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: