Šā gada jūlijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgu apriti Ventspilī aizturēja divas personas.

Policiaj aizgturēja 1984. gadā dzimušu vīrieti un 1985. gadā dzimušu sievieti. Abas aizturētās personas ir ventspilnieki. Šobrīd Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

No nelikumīgās aprites tika izņemti aptuveni 10 grami vielas, kas satur karfentanilu un aptuveni 12 grami vielas, kas satur metamfetamīnu, kā arī buprenorfīnu saturošas tabletes. Minētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga nozieguma izdarīšanu un tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, savukārt sievietei ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Informācija par šīm personām tika iegūta operatīvās darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija saņem informāciju par kādas personas pretlikumīgajām darbībām no iedzīvotājiem, par ko Valsts policija izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Valsts policija atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā (www.vp.gov.lv) atzīmēt kartē vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    No malas 26.07.2018, 16:40:32

    Stukačus vervē?
    Nekas nesanāks.

  • -2
    snaiperis999 26.07.2018, 17:21:47

    Tēmas nosaukums gan sviests gatavais.Nelikumīga aprite.It kā varētu būt likumīga.Ja nu vienīgi-jāizņem licenze.

  • -2
    arcus 27.07.2018, 12:59:23

    Var būt arī likumīga!!! Ja nezini, neraksti!!!

  • -2
    Janis Zvejnieks 26.07.2018, 19:35:31

    Es nav stukacs,bet man ta liekas,ka daudz ta eka uz Jurs iel pipe zaal :))un nak vin no Puzs, tur kur tas mez$ apjozts a augst zog :)) tie, kas man piekrit,tad liek tos ik$ks uz aug$,lai polic,redz ka daudz ta doma un vaig taisit obisk :))

  • -2
    snaiperis999 27.07.2018, 07:18:21

    Janis Zvejnieks kungs,var jau būt ka tevis pieminētais kūpina kāsi,jo vispār ir tāds neadekvāts,lai gan pieņemts tādiem kampējiem ir sevi apdāvināt ar dārgu alkahola pudeļu krājumiem,kā piemēram Ēdoles muižas saimniekam.

  • -2
    snaiperis999 28.07.2018, 09:07:59

    Nē,arcus,likumīga nakotisko vielu aprite nevar būt un arī nav.Ja ir pieņemts (it sevišķi pēdējos 30 gadus) par narkorikām dēvēt daudzus alopātiskos medikamentus,tad tas nenozīmē ka tās ir narkotikas.Jau 1987 gadā SARKANAIS KRUSTS stingri iebilda pret to,ka daudzās valstīs ir nepamatota tendence iekļaut veselu virkni trankvilizatorus,kā arī vieglos(tā saucamos kaifotāju aprindās-gaišos) medikamentus narkotiku skaitā.
    Pat morfijs nevar būt narkotiska viela.Narkotikas ir ir vielas,kuras izraisa atkarību visbīstamākās ir alkohols un tabaka.
    Netaisos lekciju lasīt,kaut tikai tāpēc,ka ar loģiku nevar nospiest stulbumu.
    Protams,ņemot vērā realitātē pieņemtās normas,tev ir taisnība.
    Varbūt vajadzētu ieviest sarkano recepšu izrakstīšanu uz benzīnu un nitro krāsām,jo osta taču.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: