Šodien savu šīs sezonas Eiropas līgas turnīrā aizvadīs FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā uzņems šī turnīra debitantu – Albānijas trešo spēcīgāko klubu Luftetari.

Tas būs ne tikai Ventspils, bet arī vispār Latvijas kluba pirmais mačs pret Albānijas komandu. Ventspilnieku galvenais treneris Dejans Vukičevičs uzsver, ka Eiropas kausi ir ļoti svarīgi mači, kuros komandas pārstāv ne tikai sevi un savu pilsētu, bet arī valsti un tās futbolu: «Ceru, ka ar mums būs visa pilsēta un visi kopā varēsim priecāties par uzvaru. No savas puses varu apsolīt, ka mēs darīsim visu, lai pēc iespējas labāk iepazītu šo sāncensi un sagatavotos cīņai, kā nākas.» Ventspilnieki ne vien izpētījuši sāncenšu sastāvu, bet arī tikuši pie Luftetari pārbaudes spēļu video, tā ka zina ne tikai tos spēlētājus, kas jau oficiāli pievienojušies komandai, bet arī pārbaudāmos.

Albānijas komanda pirms došanās uz Ventspili aizvadīja treniņnometni jaunā galvenā trenera Miloša Kostiča dzimtenē Slovēnijā (Albānijas čempionāts vēl nav sācies), kur arī izspēlēja četrus pārbaudes mačus un analizēja vairākus potenciālos jaunpienācējus. Ir arī papildinājumi. Piemēram, horvātu izcelsmes šveiciešu vārtsargs Hrvoje Bukovskis un bosnietis Nemanja Jančičs, kurš savulaik uzspēlējis pie Vukičeviča Melnkalnē. Tāpat klāt nākuši arī divi serbi – aizsargs un malējais pussargs – un vairāki vietējie spēlētāji. Ventspilnieku treneris atzīst, ka vismaz pusi no spēlētājiem labi zina, nav arī nekāds noslēpums tas, kādu formāciju sāncenši izmanto, taču skaidrs, ka tikpat labi izpētīti būs arī ventspilnieki. Tieši tāpēc pirmā spēle ir tik svarīga: «Nepieciešams parūpēties par tādu rezultātu, lai uz Albāniju varētu doties ar lielāku drošības sajūtu, jo skaidrs, ka viesos būs ļoti smags mačs. Tieši tāpēc mums ir svarīgs katrs līdzjutējs, katra fana atbalsts, lai pēc iespējas labāk aizvadītu maču savā laukumā.»

Ventspilnieku sastāvā dalībai Eiropas līgā pieteikti visi jaunpienāceji, tajā skaitā arī Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Jagodinskis, kuram mačā ar albāņiem varētu sanākt debija dzeltenzilo formā. Mačs sāksies pulksten 17.45, un to apkalpos Kipras tiesnešu brigāde ar 40 gadu veco galveno tiesnesi Vasili Dimitru priekšgalā. Dimitru līdz šim tiesājis piecas Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra spēles, tajā skaitā pagājušajā sezonā Ferencvaros un FK Jelgava spēli, kas noslēdzās 2:0 par labu ungāriem un kurā tika parādīti septiņi brīdinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    еs 12.07.2018, 10:36:04

    1. Kāpēc nekas nav rakstīts par sastāvu (Aleksejs Aleksejevs, Vasīlijs Pavlovs)?
    2. Cik maksās programmiņas?

  • -2
    keda 12.07.2018, 11:40:56

    Aleksejevs ir prom, to jau lasīju. Pavlovs ir kārtējais exDacia čalis :D Es tā saprotu, ka treneris jau pārāk nekomplektē sastāvu :D

  • 0
    еs 12.07.2018, 15:28:51

    Laukuma kvalitāte, salīdzinot ar 2017.gadu, tagad ir daudz labāka: http://sportacentrs.com/sportacentrs_tv/pilna_spele/29062017-uefa_eiropas_liga_fk_ventspils_valur_spel

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: