Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļa aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un ziedot asinis arī vasarā, palīdzot nodrošināt ar asinīm un asins komponentiem Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu.

Asins sagatavošanas nodaļas galvenais uzdevums ir nodrošināt Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu ar nepieciešamajiem asins komponentiem un asins preparātiem. Asins komponentus nepieciešams pārliet jaundzimušajiem, dzemdētājām, pacientiem ar traumām, apdegumiem un akūtām asiņošanām vēdera dobuma orgānos, hematoloģiskiem slimniekiem, kā arī pēc operācijām. Viena ziedotā asins deva var palīdzēt glābt dzīvību vismaz diviem cilvēkiem.

Pagājušajā gadā Asins sagatavošanas nodaļā tika sagatavotas 1117 asins devas, ar kurām palīdzību bija iespējams sniegt vairāk nekā 3 300 iedzīvotājiem.

Ventspilnieki joprojām tiek aicināti iesaistīties donoru kustībā un ziedot asinis, jo vēl joprojām asinis ir tā komponente organismā, kurai līdz šim nav atrasts aizvietotājs, tāpēc cilvēku nodotās asinis ir vienīgais ārstniecības līdzeklis, ar kuru var palīdzēt glābt dzīvību. Slimnīcas personāls ir pateicīgs jebkuram, kurš vēlas palīdzēt nelaimē nonākušajiem!

Asinis iespējams nodot katru pirmdienu un piektdienu Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā laika posmā no 8:00-10:00.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    reku 17.07.2018, 16:22:11

    Ja varētu nodot asins komponentus atsevišķi - plazmu,trombocītus,tad gan varētu padomāt,ka vērts.
    Vai bagātā pilsēta nevar nopirkt slimnīcai nepieciešamo aparatūru?

  • -2
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 19.07.2018, 09:30:22

    Atbild SIA “Ziemeļkurzemes Reģionālās slimnīca” Ventspils Asins sagatavošanas nodaļas (ASN) vadītāja dr. Baiba Griķe:

    Asins sagatavošanas nodaļā (ASN) Ventspilī no Valsts asins donoru centra (VADC) noteiktais sagatavojamo asins komponentu plāns šobrīd ir pietiekošs, lai nodrošinātu pacientus ar eritrocītu masu un svaigi saldētu plazmu. No viena donora nodotajām pilnasinīm iegūstam – vienu eritrocītu masu, vienu svaigi saldēta plazmu, vienu leikocītu-trombocītu slāni, ko nosūtam uz VADC trombocītu masas sagatavošanai.
    Svaigi saldētas plazmas (SSP) papildus krājumi nav nepieciešami. Jo, piemēram, 2017.gadā ir pārlietas 355 SSP devas.
    Trombocītu masu ražot ASN nav mērķtiecīgi, jo 2017.gadā ir pārlietas 13 trombocītu masas devas.
    Paldies katram uz ASN atnākušajam donoram par ziedotajām pilnasīnīm! No tām mēs saražojam trīs dažādus asins komponentus un Jūs palīdzat trīs cilvēkiem!

  • -1
    krusttēvs vilhelms 17.07.2018, 18:12:41

    pa labām asinīm jāmaksā , pa velti šajos laikos neko nedos!!!!

  • -1
    Krišs Daugulis 17.07.2018, 20:54:23

    Jums tak BIII+ nevaig, vai ne?

  • 0
    Eleonors 17.07.2018, 22:42:10

    Darba laikus pamainiet asins punktam,tad ari ziedos.

  • 0
    krusttēvs vilhelms 17.07.2018, 23:13:00

    tautai viss laik kaut kas jāziedo.
    ko deputāti ziedo?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: