Ventspils Augstskolas (VeA) futbola komanda ieguvusi 2. vietu Latvijas 28. Universiādē minifutbolā (7 pret 7). Sacensības piedalījās 12 komandas no dažādām Latvijas universitātēm un augstskolām.

Komandas tika sadalītas četrās apakšgrupās, pa trim komandām katrā apakšgrupā. VeA komanda apakšgrupu spēlēs tikās ar futbolistiem no Latvijas Universitātes (LU) un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA). Pirmajā apakšgrupas spēlē augstskolas futbolisti tikās ar LU pārstāvjiem, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:2. Otrajā spēlē VeA komanda spēlēja jau daudz pārliecinošāk un pārspēja RTA komandu ar rezultātu 2:1.

Astotdaļfinālā VeA komanda pārliecinoši ar rezultātu 6:1 uzvarēja  Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE Rīga) komandu. Ceturtdaļfinālā VeA futbolisti aizvadīja spēli ar Transporta un sakaru institūta (TSI) komandu. Pirmajā puslaikā spēle izvērtās diezgan līdzīga, tomēr pēc VeA pussarga Vitālija Petkeviča meistarīgās piespēles Dmitrijs Kovaļovs atklāja spēles rezultātu. Otrajā puslaikā ventspilnieki guva vēl 2 vārtus. Pa vieniem vārtiem guva Sergejs Zikovs un Arturs Moros, noslēdzot spēli ar rezultātu 3:0.

Pusfinālā VeA komanda ar rezultātu 1:0 pārspēja Daugavpils Universitātes komandu. Finālā VeA pārstāvji tikās ar spēcīgo Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) komandu. Spēle izvērtās ļoti saspringta un asa. Pirmais puslaiks beidzās bez gūtiem vārtiem. Otrajā puslaikā RTU komandai tomēr izdevās salauzt ventspilnieku aizsardzību un gūt divus vārtus, uzvarot spēli ar rezultātu 2:0.

Turnīrā pirmo vietu izcīnīja Rīgas Tehniskās universitātes komanda, otrajā vietā ierindojās VeA komanda, bet trešajā vietā – Daugavpils Universitātes pārstāvji. VeA futbola komandas uzbrucējs Dmitrijs Kovaļovs kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Turnīrā tika pārstāvētas šādas universitātes un augstskolas: Ventspils Augstskola, Transporta un sakaru institūts, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, Daugavpils Universitāte, RISEBA, Banku augstskola, Rīgas Ekonomikas augstskola, Nacionālā Aizsardzības akadēmija, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Rīgas Aeronavigācijas institūts.

Pagājušā gadā Ventspils Augstskolas komanda ieguva 3. vietu. VeA futbola komandas sastāvs: kapteinis Sergejs Zikovs, Vitālijs Petkevičs, Toms Rubezis, Kristaps Vilmanis, Aleksandrs Novožilovs, Dmitrijs Kovaļovs, Arturs Moros un Vladimirs Isajevs. 

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    snaiperis999 30.04.2018, 06:11:55

    Universiāde,tas ir kā starpgalaktiskais čempionāts.Nez kā ta Ventspilnieki,visus sagrāva vai kādam arī piekāpās?Latvija jau,vai nu sagrauj,vai piekāpjas.Citur pasaulē tikai uzvar un zaudē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: