Vasaras skeitparks oficiāli uzsāks sezonu 1. maijā. Gatavojoties sezonai, skeitparkā norit ikgadējie remonta un labiekārtošanas darbi, kuru laikā veikta atsevišķu objektu krāsošana, šuvju labošana, kā arī apstādījumu un teritorijas uzkopšana.

Saistībā ar jaunas BMX iekštelpu treniņbāzes izbūvi blakus skeitparkam šajā sezonā nebūs pieejams skeitparka iesācēju laukums. Apmeklētājus lūdz būt saprotošiem un ievērot piesardzību, atrodoties būvniecības objekta tuvumā.

Vasaras sezonā skeitparkā tiek pieslēgta apskaņošana un apmeklētāju ērtībām uzstādīta tualete. Ikviens var trenēties un apgūt trikus ekstrēmajā skrituļslidošanā, velofrīstailā un skeitbordā, kā arī organizēt sacensības. Ventspils skeitparks tapis, pateicoties Ventspils pašvaldības atbalstam un veidots atbilstoši augstākajām profesionāļu prasībām. Ventspils vasaras skeitparks darbojas jau kopš 2000. gada un šo gadu laikā tas paplašināts ar jauniem elementiem.

Skeitparka teritorijā, kas kopā ir ap 5200 m², uzstādītas betona rampas, pusrampas, slīpumi, piramīdas, triku kalniņi, tramplīni, slaidi, ieskrējiena paaugstinājumi, „volraid siena”, metāla elementi, speciāls baseins un laukums iesācējiem, kopā ap 40 dažādiem elementiem. Parka lielākais lepnums ir lielā rampa, ko projektējis daudzu starptautisku ekstrēmo sacensību laureāts, beļģis Wim Leanerts, kurš ir arī „SAUNAKO” RHINO rampu galvenais projektētājs. Ventspils skeitparka lielā rampa pēc tehniskajiem parametriem ir universālākā un modernākā rampa Baltijas valstīs.  

Blakus skeitparkam topošajā BMX iekštelpu treniņbāzē atradīsies 40 metrus gara trase ar 4 braukšanas celiņiem, kurā jaunie BMX braucēji varēs trenēties sacensībām. Tāpat būs pieejami pārvietojami trases moduļi, starta estakāde ar starta barjeru un tās pacelšanas mehānismu, kā arī velosipēdu novietošanas statīvi, velosipēdu trenažieri un darba galds velosipēdu remontam.

Ventspils skeitparkā savas sportista gaitas sākuši pazīstami ventspilnieki - slavenais skeitbordists Madars Apse, kurš kļuvis par pasaules līmeņa elites braucēju, un panākumiem bagātais velofrīstaila sportists Viktors Kronbergs.

Ik gadu Ventspils skeitparkā norisinās vērienīgākais ielu sporta un kultūras pasākums Baltijā „Ghetto Games festivāls”. Plānotie festivāla norises datumi ir 2018. gada 27. - 29. jūlijs.

Skeitparka apmeklējums ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ventish 27.04.2018, 14:08:29

    Varētu labāk tur uztaisīt minirampu un jaunu iekštelpu skeitparku, nevis kaut kādu sūda "treniņbāzi"

  • -2
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 02.05.2018, 18:14:26

    Ventspils sporta infrastruktūras objekti tiek pastāvīgi uzlaboti un pilnveidoti. Lai ekstrēmo sporta veidu piekritēji varētu nodarboties ar savu iecienīto sporta veidu visu gadu, pašvaldība tuvākajā laikā atkārtoti skatīs jautājumu par iekštelpu skeitparka izveidi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: