Šonedēļ Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments skatīja Ventspils pilsētas domes deputāta Ģirta Valda Kristovska blakus sūdzību par Administratīvās rajona tiesas lēmumu, ar kuru nav pieņemts deputāta pieteikums.

Sūdzībā pausts, ka Ventspils pilsētas dome nesniedz opozīcijas deputātiem prasīto informāciju, bet Ventspils pilsētas dome norāda, ka atbildes sniegtas uz visiem deputātu iesniegumiem, turklāt gadījumos, kad deputāts uzskata, ka pārkāptas viņa tiesības uz informācijas saņemšanu, jautājums risināms sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), kam ir pašvaldību darbību pārraugoša funkcija. Viedoklim tiesā pievienojās arī VARAM un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, vienlaikus atzīstot, ka informācijas pieprasījumam jābūt samērotam un pamatotam ar plānoto tā izmantošanas mērķi.

Tāpat Kristovskis pieprasījis dot viņa iespēju publicēt savu viedokli portālā www.ventspils.lv, bet pašvaldība norāda, ka tas ir domes oficiālais informatīvais portāls, kurā tiek publicēta Ventspils pilsētas oficiālā informācija un ziņas par Ventspilī notiekošo. Tāpēc informāciju izvietošanai portālā savas kompetences ietvaros sagatavo pilsētas domes struktūrvienības. Portālā tiek publicēta informācija par domes darbu, nevis atsevišķu deputātu viedoklis.

Ministru kabineta 2007. gada 6. marta noteikumi Nr.171 “Kārtība, kādā iestādes ievieto informāciju internetā”, nosaka arī to, kā pašvaldības ievieto informāciju internetā, lai nodrošinātu tās pieejamību sabiedrībai. Noteikumi nosaka mājas lapā izvietojamās informācijas minimālo apjomu un saturu, bet ne personu loku, kas tiesīgas paust viedokli vai izvietot informāciju mājas lapā. Tas ir iestādes darba organizācijas iekšējais jautājums, tostarp iestādē iedibinātās kārtības un prakses jautājums, kas nav noteikts ar iekšējo normatīvo aktu, skaidro domē. Turklāt arī šis jautājums būtu jārisina sadarbībā ar VARAM.

Tiesas lēmums minētajā lietā tiks paziņots 9. maijā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Freds 26.04.2018, 15:33:11

    Bet kā tad ar Aivara preses konkferencēm>Kur tur ir Ventspils pilsētas oficiālais viedoklis? Lai kā man nepatīk Ģirts Valdiņš, bet domes atruna, kāpēc viņa viedokli nevar publicēt domes tīmekļvietnē ir vienkārši smieklīga.

  • 0
    prof.Preobraženskis. 26.04.2018, 18:05:46

    "visu Ventspils mediju — avīzes un portāla “Ventas Balss”, kā arī Ventspils radio — vienīgais īpašnieks kopš 2004. gada ir bijušais “Mediju nama” komercdirektors Mihails Soifers. Kā zināms, „Mediju nams” ilgu laiku pastarpināti piederēja ar Ventspili saistītiem uzņēmumiem, un „Mediju Nama” izdevumos, īpaši „Neatkarīgajā”, ir neslēpti pausts atbalsts Ventspils mēram un par smagiem korupcijas noziegumiem apsūdzētajam Aivaram Lembergam. Tā arī Ventspils reģionālo mediju saturā netiek slēpta pilsētas domes apkalpošana un ZZS daudzināšana. Bēdīgi slavens ir arī “Kurzemes radio”, kas ar bijušās deputātes Silvas Bendrātes noslēgtā trasta līguma palīdzību pastarpināti pieder Aivaram Lembergam."

    http://providus.lv/article/avize-partijai-un-rajonam

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: