Piektdien, 27. aprīlī, plkst. 17 Galvenajā bibliotēkā viesosies dziesminieks Kārlis Kazāks ar muzikālu programmu “Starp lappusēm...”.

Dziesminieks, vairāku soloalbumu un divu šūpuļdziesmu albumu bērniem autors, spēlējis grupās “Dull Doll” un “Oceanfall”, rakstījis mūziku teātru izrādēm, LTV raidījuma “Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku” veidotājs un vadītājs, projekta „Velomūzika” iedvesmotājs un dalībnieks.

Pagājušā gada beigās tika izdots jauns Kārļa Kazāka albums “Dzirdi balsis”, kurā apkopotas septiņas dziesmas septiņās latviešu valodas izloksnēs. Mūziķis visas jaunā albuma dziesmas un to vārdus radījis, dzīvojot katrā no paša izvēlētajām Latvijas vietām, ieklausoties vietējo cilvēku sarunās un izzinot attiecīgās izloksnes īpašo skanējumu un izcelsmi. Dziesmu veidošanai varēja izsekot televīzijas raidījumu ciklā “Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku”. Albumā atrodamas dziesmas Ziemeļlatgales (Baltinavas), Lejaskurzemes (Rucavas), Vidzemes lībiskajā (Salacgrīvas), malēniešu (Alūksnes), tāmnieku (Talsu), sēļu (Zasas, Dignājas) un Dienvidlatgales (Andrupenes) mēlēs.

Šogad, turpinot raidījumu sēriju, jau top jauni raidījumi. Kārlis Kazāks kopā ar filmēšanas grupu tikko pabija Ances pagastā, kur iepazina tāmnieku dialektu un satika daudz jauku cilvēku.

“Skaistā, īsā, norautā kurzemnieku valoda daudz pasaka par kuršu un līvu krustojumu un raksturo cilvēkus, kas te dzīvo. Dzirdēju, kā pie veikala cilvēki teica: “Čau, kā ta iet?” Ar to pietika, lai saprastu, ka Ancē viss ir kārtībā,” saka Kārlis Kazāks.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: