Pirms pieciem gadiem, 2013. gada aprīļa otrajā pusē svinīgi tika atklāts Latvijas Samariešu apvienības sociālās aprūpes centrs “Vēji” Ventspilī, Fabrikas ielā 2a.

2011. gadā Ventspils pilsētas pašvaldība, Samariešu apvienība un Vācijas Strādnieku Samariešu apvienības reģionālā organizācija “Nord-Ost” noslēdza nodomu līgumu par sadarbību sociālās aprūpes centra pensionāriem un invalīdiem ar asociālu uzvedību izveidošanā un apsaimniekošanā Ventspilī. Uzreiz pēc tam centram paredzētajās telpās Fabrikas ielā 2a tika uzsākti vērienīgi remonta darbi, lai telpas būtu ērtas, mājīgas un tajās varētu uzturēties personas, kurām nepieciešami sociālās aprūpes pakalpojumi.

Sociālās aprūpes centrā “Vēji” pavisam ir 26 vietas – 20 vietas klientiem, kuriem centrā ir iespēja uzturēties pastāvīgi, bet 6 vietas klientiem, kuri centrā var uzturēties īslaicīgi.

Jau 2013. gada augustā Ventspils pilsētas pašvaldība izdarīja grozījumus iepriekšējā gadā noslēgtajā deleģēšanas līgumā ar biedrību “Latvijas Samariešu apvienība” par pašvaldības funkcijas nodrošināšanu – nodrošinot iedzīvotājiem sociālo palīdzību, sociālo aprūpi un sociālo rehabilitāciju Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, sniedzot sociālās rehabilitācijas pakalpojumus. Pirms tam iepriekšminētais līgums paredzēja naktspatversmes pakalpojuma nodrošināšanu bez noteiktas dzīvesvietas un krīzes situācijā nonākušām personām, kuras deklarētas Ventspils administratīvajā teritorijā, kā arī nodrošināt “Mājas neatliekamā izsaukuma dienesta “Drošības poga”” pakalpojumu.

Šo vairāku gadu garumā Samariešu apvienībai un Ventspils pilsētas Sociālajam dienestam ir izveidojusies veiksmīga un regulāra sadarbība sociālo pakalpojumu nodrošināšanā Ventspils pilsētā deklarētajām personām.

Piecu gadu laikā biedrības sniegto gan īslaicīgo, gan ilgstošo sociālās aprūpes pakalpojumu Vējos ir saņēmuši 55 pensionāri un personas ar invaliditāti. Šogad šo sociālo pakalpojumu pakalpojuma nodrošināšanai pašvaldības budžetā paredzēti līdzekļi 204 tūkst. eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: