Šodien treniņnometni Spānijā noslēgs FK Ventspils futbolisti, kuriem pēdējās pārbaudes spēlēs izdevās papildināt gan gūto vārtu, gan panākumu skaitu.

Treniņnometnes noslēgumā ventspilnieki aizvadīja divas pārbaudes spēles pēc kārtas. Vispirms Ventspils pretinieki bija Segunda B komanda Real Murcia, kas gan spēlēja ar savu jauniešu sastāvu, bet gados jaunu spēlētāju netrūka arī dzeltenzilo rindās. Tāpat neiztika bez kārtējo divu leģionāru pārbaudes – tie bija pussargi Deriks Mensā no Ganas un Redvans Memeševs no Ukrainas.

Rezultāts tika atklāts mača 18. minūtē, kad pēc soda sitiena no kreisā flanga bumba pie tālā staba nonāca pie Dmitrija Ļitviska, bet aizsargs to ar kāju trieca zem vārtu pārliktņa. Otrā puslaika sākumā Murcia panāca izlīdzinājumu, turklāt arī pēc standarta izspēles un gandrīz vai no tā paša punkta, no kura savā vārtu guvumā centrēja Ventspils. Līdz mača 67. minūtei bumba vārtos pabija vēl trīs reizes un visos gadījumos izcēlās ventspilnieki – vispirms Mensā, tad Kokins un visbeidzot arī Aleksejevs. Jau mača izskaņa vārtus guva arī Raeins Tālbergs, bet Kokins bija precīzs otro reizi, un Ventspils svinēja uzvaru 6:1.

Pēdējā spēlē treniņnometnē Spānijā Ventspils ar 3:0 pieveica vietējo komandu Minerva, kas spēlē Tercera Division jeb Spānijas pēc spēka ceturtajā līgā. Vārtus guva Ritvars Rugins, Aijeguns Tosins un Adeleke Akinjemi. Kopumā treniņnometnē aizvadītas septiņas spēles: četras uzvaras, neizšķirts un divi zaudējumi, vārtu attiecība 18:6.

Šodien komanda jau atgriežas Latvijā, kur turpinās gatavošanos sezonai un arī startēs Virslīgas kausā, kas no 9. līdz 25. martam tiks aizvadīts Skonto hallē Rīgā. Tajā visi astoņi gaidāmās sezonas spēcīgākās futbola līgas klubi. Turnīrs tiks aizvadīts pēc izslēgšanas spēļu principa, taču arī katras kārtas zaudētāji turpinās cīņas, līdz ar to katra komanda trīs nedēļu laikā izspēlēs trīs mačus. Pirmās kārtas pāri tika noteikti izlozē, un FK Ventspils tajā tika pērnās sezonas tiešais konkurents par pēdējo ceļazīmi uz Eirokausiem – RFS. Šis mačs paredzēts 9. martā.

Šo komandu nākamie pretinieki būs Jelgavas vai Liepājas/MOGO spēlētāji, bet pārējos divos pāros tiekas Virslīgas debitante Valmiera Glass/ViA un Metta/Latvijas Universitāte, kā arī Riga FC un Spartaks. Vietu dalīšana paredzēta 24. un 25. martā.

Nesen publicēts arī jaunās futbola Virslīgas sezonas kalendārs. Turnīra sākums interesants solās būt FK Ventspils un komandas līdzjutējiem, jo 31. martā ventspilnieki savā laukumā 2. pamatskolas stadionā uzņems debitanti Valmiera Glass/ViA, bet nākamajā kārtā Olaines stadionā viesosies pie jelgavniekiem. Pirmajā aplī savā laukumā Ventspils spēlēs arī pret Liepāju/MOGO (15. aprīlī), Riga FC (29. aprīlī) un RFS (11. maijā). Čempionāta pēdējie mači tiks aizvadīti 10. novembrī, turklāt visas pēdējo divu kārtu spēles tiks sāktas vienā laikā.

Arī šajā Virslīgas sezonā startēs astoņas komandas, un atšķirībā no iepriekšējiem gadiem nevienai no tām neradās nekādas problēmas akreditācijas procesā. 1. līgas turnīrā šosezon spēlēs 12 vienības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: