Kērlinga hallē Rīgā ar Ventspils kērlinga kluba komandas uzvaru noslēdzās pasaules čempionāta Latvijas kvalifikācijas turnīrs jauktajiem pāriem.

Šajā sacensībās par tiesībām pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā cīnījās 2017. gada Latvijas čempionāta pirmo četru vietu ieguvējas. Pēc kvalifikācijas pamatturnīra, kurā komandas izspēlēja divus savstarpējo spēlu apļus, divas labākās komandas – VKK no Ventspils kērlinga kluba ar Santu Blumbergu (attēlā) un Ritvaru Gulbi un SK OB ar Daci Regžu un Ansi Regžu sastāvā – turpināja cīņu finālā līdz divām uzvarām.

Divās saspringtās cīņās uzvaras 7:6 un 5:4 izcīnīja pašreizējie Latvijas čempioni VKK, kas komandai dod tiesības pārstāvēt Latviju pasaules kērlinga čempionātā jauktajiem pāriem. Tas no 21. līdz 28. aprīlim norisināsies Zviedrijas pilsētā Esterzundā.

Jāatzīmē, ka mūsu komandas pretinieki Dace un Ansis Regžas ir Latvijā pieredzes bagātākie pāru komandu kērlingisti, kuri spēlējuši jau trīs pasaules čempionātos, savukārt Ventspils kērlinga kluba komandai līdz šim kopīgas pasaules čempionātu pieredzes nav. Taču katram spēlētājam atsevišķi pieredze gan ir ievērojama.

Santa Blumberga pārī ar Andri Bremani 2016. gada pasaules čempionātā jauktajiem pāriem izcīnīja līdz šim augstāko Latvijas kērlinga sasniegumu pasaulē – 8. vietu. Tāpat Santai ir vairāku Eiropas čempionātu pieredze Latvijas sieviešu izlases sastāvā. Ritvars Gulbis ir starpatutiskajās sacensībās pieredzējušākais Latvijas kērlingists, vīriešu izlases ilggadējs skips, Latvijas 2018. gada vīriešu komandu čempionvienības skips, kā arī Santas un Andra komandas treneris pagājušā gada veiksmīgajā pasaules čempionātā.

Pēc finālā Blumberga atzina, ka finālspēles kvalifikācijas turnīrā bijušas ļoti līdzīgas, kas ir ļoti vērtīgi, jau domājot par pasaules čempionātu. «Tās mums kalpos kā lieliska ceļamaize sagatavošanās posmā, jo vēl gana daudz darba jāiegulda, lai pasaules čempionātā varētu godam aizstāvēt Latvijas vārdu. Milzīgs prieks atkal tikt pie iespējas spēlēt pasaules čempionātā, bet šoreiz jau būs citādāk. Zinām, uz ko braucam un kādā līmenī jāspēlē, lai varētu pacīnīties par kaut ko vairāk. Esam pozitīvi un turpināsim strādāt. Sakām lielu paldies visiem, kas atbalstīja, bet īpaši Ventspils kērlinga klubam,» sportiste citēta Latvijas kērlinga asociācijas mājaslapā curling.lv.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Parko 26.02.2018, 21:32:30

    jā jā, tiklīdz no ventspils, uzreiz jums ir par ko rakstīt ziņās. A varbūt dome varētu arī sponsorēt treniņus? ne jau te ir kautkas sasniegts pateicoties ventspilij, bet gan pašu iniciatīvai.

  • -1
    Sporta pārvalde 27.02.2018, 14:48:07

    Lai jaunieši varētu nodarboties ar izvēlēto sporta veidu Ventspils pilsētas pašvaldība piešķir finansējumu ne tikai sporta skolai "Spars", bet arī 21 sporta klubam, tajā skaitā Ventspils Kērlinga klubam, kuram 2018.gadā piešķirts pašvaldības finansējums EUR 2319 apmērā, jauniešu nodarbībām kērlingā. Tāpat Ventspils Kērlinga klubam pašvaldība piešķir finansējumu sacensību organizēšanai Ventspils pilsētā, kā arī nodrošināja līdzfinansējumu Ventspils sportistu dalībai pasaules junioru čempionātā, š.g. janvārī Somijā.
    Vēlam Santai un Ritvaram panākumus pasaules čempionātā kērlingā jauktajiem pāriem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: