Treniņnometnē Spānijā otro pārbaudes spēli aizvadījuši FK Ventspils futbolisti, kas tikās ar Krievijas Premjerlīga klubu Ufa un piedzīvoja zaudējumu 1:3.

Ventspilnieku sāncenši Krievijas čempionātā šobrīd ieņem sesto vietu 16. komandu konkurencē, un, lai arī tā ir tuvāk 15. nekā trešajai vietai, tā, protams, bija nopietna pārbaude. Turklāt sāncenši laukumā sūtīja faktiski pamatspēkus, kas mūsējiem maču padarīja vēl smagāku un arī vērtīgāku.

Ventspils jau no pirmajām minūtēm vairāk domāja par aizsardzību, meklējot iespējas pretuzbrukumiem, un jau 15. minūtē viens no tiem noslēdzās ar vārtu guvumu. Vispirms labu reidu veica ventspilnieku jaunpienācējs Abduls Gaffars Mamahs, pēc tam nogādājot bumbu uz soda laukuma Adelekem Akinjiemi, kurš no visai asa leņķa pamanījās sist precīzi vārtu tālajā apakšējā stūrī. Diemžēl jau četras minūtes vēlāk viesi panāca neizšķirtu, bet vēl pēc četrām arī izvirzījās vadībā.

Gan pirmā puslaikā turpinājumā, gan otrajā puslaikā momenti bija arī ventspilniekiem un strādāt vajadzēja ne vien Maksimam Uvarenko, bet arī viņa pieredzējušajam kolēģim Ufa vārtos Aleksandram Beļenovam. Vārtus gan guva vienīgi Krievijas klubs, turklāt izdarīja to tiešām eleganti – tāla diagonāla piespēle uz vārtu kreiso stabu, kur īstajā laikā un vietā ir Slovēnijas izlases aizsargs Bojans Jokičs, un 1:3.

Jāpiebilst, ka šoreiz visas 90 minūtes Ventspils vārtos aizvadīja Maksims Uvarenko, kuram darba gan bija krietni vairāk nekā pirmajā mačā Vitālijam Meļņičenko, bet pirmo reizi starpsezonu mačā laukumā devās arī Ritvars Rugins.

Ventspils Spānijā trenēsies līdz 7. martam un komandai paredzēti vēl sešas pārbaudes spēles.

Ventspils - Ufa 1:3 (1:2)
Ventspils:
Uvarenko, Koļesovs, Bulvītis, Mamahs, Tīdenbergs, Obuobi, dos Santušs, Fortess, Tosins, Rugins, Adeleke
Uz maiņu izgāja: Klimaševičs, Olisajevs, Aleksejevs
Vārti: 1:0 Adeleke (15'), 1:1 Nedelčaru (19'), 1:2 Paurevičs (23'), 1:3 Jokičs (55')

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: