Šorttrekists Roberts Zvejnieks Phjončhanā ļoti labi veica priekšskrējienu 500 metru distancē, sasniedzot jaunu Latvijas rekordu un kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Zvejnieka priekšskrējienā favorīts bija kanādietis Samuels Žirārs, kurš Phjončhanas spēlēs jau ir kļuvis par čempionu 1000 metros, bet 1500 metros bija ceturtais. Tāpat šajā priekšskrējienā startēja arī 31 gadu vecais itālietis Jurijs Konfortola un 28 gadus vecais Ļvivā dzimušais Izraēlas šorttrekists Vladislavs Bikanovs, kuri šajās olimpiskajās spēlēs vēl nebija tikuši pie rezultāta, jo iedzīvojušies diskvalifikācijās.

Robertam padevās teicams starts, kas ļāva izvirzīties vadībā, bet jau otrajā aplī taktiski priekšā tika palaists Žirārs, kamēr pārējie divi konkurenti visai tālu atpalika. Žirārs gan nekurināja tempu, tomēr sāncenši līderu duetu panākt nespēja, turklāt Bikovs arī pieļāva kļūdu un gandrīz krita. Zvejnieks finišēja otrais, kas nozīmēja, ka debijas olimpiādē otrā kārta sasniegta arī sprintā, kas ir arī šorttrekista iecienītākā distance.

Zvejniekam 500 metrus pirmo reizi izdevās veikt ātrāk nekā 41 sekundē, turklāt reizē arī labojot Latvijas rekordu. Janvāra vidū Eiropas čempionātā rekordu sasniedza Roberto Puķītis, distanci veicot 40,852 sekundēs, bet Zvejnieks šo rezultātu uzlaboja par gandrīz 0,3 sekundēm, 500 metrus noslidojot 40,563 sekundēs.

500 metru distances ceturtdaļfināls un arī medaļu dalīšana risināsies 22. februārī. Zvejnieks startēs otrajā skrējienā kopā ar mājinieku Daheonu Hvangu (olmpiskais čempions 1500 metros), jauno olimpisko rekordistu (40,264) Dažingu Vu no Ķīnas, japāni Keitu Vatanami un ceturtdaļfinālā iecelto Kazahstānas pārstāvi Nurbergenu Žumagzijevu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: