Šorttrelkistiem Roberto Puķītim un Robertam Zvejniekam Phjončhanas olimpisko spēļu 1000 metru distancē neizdevās tikt tālāk par ceturtdaļfinālu, tomēr kopvērtējumā viņi ieņēma visai augstas vietas - attiecīgi 11. un 15. 

Šorttrekisti pirmos skrējienus 1000 metru distancē veica jau otrdien, bet šodien tiks pabeigta vietu dalīšana. Jau ziņots, ka abu Latvijas pārstāvju priekšskrējienos bija spiesti iejaukties tiesneši. Zvejnieku distances laikā bija bloķējis konkurents no Ķīnas, neļaujot ielauzties divniekā, tāpēc jau pēc finiša ventspilnieks tika iecelts nākamajā kārtā, bet ķīnietis – diskvalificēts. Savukārt Puķīša skrējienā jau ievadā nokrita trīs slidotāji, bet kājās palika tikai negadījuma vaininieks krievs Pāvels Sitņikovs, tāpēc skrējiens tika apturēts un vainīgais diskvalificēts. Atkārtotajā skrējienā Puķītis stabili noturēja otro vietu un iekļuva nākamajā kārtā.

Ceturtdaļfinālā konkurence latviešiem bija tiešām nopietna. Pieredzējušais kanādietis Šarls Amlēns, kurš šajā distancē bijis trijniekā pēdējos trīs pasaules čempionātos (visu kalumu medaļas), Soču olimpiādē viņam vien 14. vieta, bet šajā jau pamanījies sasniegt olimpisko rekordu. Tāpat bija jācīnās ar Pasaules kausa 1000 metru līderi Šaolinu Šandoru Ļu no Ungārijas un ķīnieti Dažingu Vu, kurš Sočos bija ceturtais, bet pirms diviem gadiem pasaules čempionātā izcīnīja bronzu.

Jau pēc pirmā skrējiena, kura finišā nikni cīnījās visi trīs mājinieki, nācās ķerties pie ledus lāpīšanas darbiem, tāpēc ceturtdaļfināls nedaudz ievilkās. Savukārt trešajā skrējiena notika kaut kas līdzīgs sensācija – par pārāk agresīvu grūstīšanos diskvalificēts tika viens no sacensību favorītiem Šjinke Knegts no Nīderlades. Latviešu skrējiens sākas ar pāragru startu, bet ar otro piegājienu viss bija kārtībā. Ilgu laiku Latvijas pārstāvji atradās pēdējās divās vietās, tomēr beigās iesaistījās cīņā par pusfinālu. Kļūdu pieļāva Amlēns, pagrūstījās Ļu, kas finišā ļāva Puķītim reāli pretendēt uz vietu pirmajā divniekā, tomēr līdz tam pietrūka dažu centimetru. No Amlēna un otrās vietas ventspilnieks atpalika par 0,07 sekundēm... Jau pēc finiša diskvalificēts tika Vu, bet olimpiskais debitants Zvejnieks skrējienā ieņēma ceturto vietu.

Ja pirmajā pusfinālā viss beidzās bez starpgadījumiem un tiesnešu iejaukšanās, tad otrajā ledu sadalīt neizdevās abiem kanādiešiem. Viss beidzās ar olimpiskā rekordista Šarla Amlēna diskvalifikāciju un Semjuela Žerāra iecelšanu A finālā. Tiesības cīnīties par medaļām nopelnīja arī mājinieki Jira Seo un Hjodžuns Lims, amerikānis Džons Henrijs Krīgers un ungārs Šandors Ļu.

Jau no fināla startu vadību uzņēmās abi ziemeļamerikāņi, kamēr ungārs Ļu nekā nespēja tikt izdevīgākā pozīcijā un ilgu laiku atradās skrējiena beigās. Tieši viņa aktivitātes pēdējā aplī noveda pie kritiena, kas ļāva pārliecinoši uzvarēt Žerāram un tik pat droši sudrabu izcīnīt Krīgeram. Bronza tika mājiniekam Seo, kamēr Ļū saņēma diskvalifikāciju un nonāca kopvērtējuma beigās.

Roberto Puķītim arī šajā distancē, gluži tāpat kā 1500 metros, izdevās izcīnīt 11. vietu, bet Robertam Zvejniekam olimpiskā debija beidzās ar 15. vietu 32 slidotāju konkurencē. Starp citu, tieši tādu pašu vietu, kā Puķītim debijas spēlēs pirms četriem gadiem. Zvejniekam Phjončhanas spēlēs vēl priekā starts 500 metru distancē.

Zvejniekam Phjončhanas spēlēs vēl priekšā starts 500 metru distancē.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: